Her er et par obskure retrospill på Steam

City Connection har relansert to spill du neppe har hørt om.

Den japanske retroutgiveren City Connection fortsetter å hente frem gamle, japanske spill på Steam. I løpet av de siste ukene har de gitt ut to slike, nemlig Layer Section og Ninja JaJaMaru. Hvis du har hørt om dem fra før er jeg ganske imponert (men jeg regner jo samtidig med at noen av Spillhistories eminente lesere kjenner til dem).

Kuler og greier i Layer Section.
Kuler og greier i Layer Section.

Layer Section (1995) er et vertikalskrollende romskytespill opprinnelig fra Taito. Pakken fra City Connection inkluderer både originalen og den internasjonale utgaven, som ble lansert under navnet Galactic Attack. Som vanlig får vi rikelig med ekstrafunksjoner, slik som spoling og hurtiglagring, og det blir også anledning til å skreddersy presentasjonen.

Jeg ser at spillet har fått en blandet mottakelse på Steam, der mange klager over lydproblemer og en viss treghet i kontrollene. Forhåpentligvis blir disse tingene fikset. Layer Section er forøvrig også ute på Switch.

Ninja JaJaMaru stammer fra åttitallet, men her ser det ut som City Connection har laget en helt ny utgave inspirert av MSX-originalen. Ninja JaJaMaru: The Great Yokai Battle + Hell er uansett et sprettent plattformspill der du må bekjempe onde ånder.  Spillet har over 20 spillbare figurer, og ser faktisk ganske artig ut.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.