Pixel Games bringer Imagine-katalogen til Steam

ZX Spectrum-spillene til spillutgiveren Imagine har begynt å dukke opp på tjenesten.

Mens spill for DOS begynner å bli veldig godt representert på plattformer som Steam og GOG, er situasjonen mye dårligere for andre datamaskinplattformer fra åtti- og nittitallet. En av disse er britiske ZX Spectrum, men nå har retroutgiveren Pixel Games UK tydelig funnet ut at de vil ta et slags grep her.

I den siste tiden har de sluppet tre Spectrum-spill fra åttitallet, og de har i alle fall tre til på trappene. Litt forvirrende beskriver de utgivelsene som «remastered emulated versions». Det ser ut som det er de originale spillene i emulert form, med lagring og lasting av spill, moderne kontrollerstøtte og diverse skjerminnstillinger.

I Alchemist spiller du en trollmann som kan forandre form.
I Alchemist spiller du en trollmann som kan forandre form.

Her er de tre spillene som har blitt sluppet så langt:

Og her er de som er annonsert for utgivelse per nå:

  • Schizoids (merkelig Asteroids-aktig greie fra 1983)
  • Ah Diddums (actionspill med rart navn fra 1983)
  • Arcadia (romskytespill fra 1982)

Du legger kanskje merke til at alle disse spillene opprinnelig ble lansert av britiske Imagine Software, et utgiverhus som imploderte på spektakulært vis i 1984. Det artige for oss som er interessert i spillhistorie er at katastrofen ble dokumentert for ettertiden i forbindelse med at et filmteam jobbet med en dokumentarfilm om selskapets suksess da ting gikk helt galt.

Den filmen finner du i dag på YouTube.

Jeg vet ikke hvor mange flere ZX Spectrum-spill Pixel Games UK planlegger å gi ut, og om de for eksempel ønsker å legge ut hele Imagine-katalogen på Steam. Jeg antar salgstallene til de første spillene blir en viktig faktor for fremtiden, og det gjenstår jo å se hvor godt de gjør det. ZX Spectrum har rikelig med tilhengere, men om den distinkte grafikkstilen til tidlige Spectrum-spill tiltrekker seg så mange nye kunder gjenstår jo å se.

Uansett er det gøy å se disse utgivelsene få nytt liv, og det skal påpekes at prisen her (15,50 kroner per spill) er betydelig mer fornuftig enn den andre retroutgivere ofte legger seg på.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.