Gjensyn med Everon i nytt ArmA-spill

Krigssimulatoren ArmA Reforger ble sluppet i «early access» i går.

Da Operation Flashpoint (senere ArmA: Cold War Assault) kom ut i 2001 falt jeg pladask for konseptet og de åpne miljøene i spillet, og selv om jeg aldri hadde nevneverdig suksess med kampanjen elsket jeg å sette opp mine egne scenarier i redigeringsverktøyet og spille disse alene eller over LAN. Øya Everon var en favoritt, og nå er den tilbake i en ny krigssimulator.

Det skal være flere kjøretøy å leke seg med.
Det skal være flere kjøretøy å leke seg med.

Tidliglansering

«Early access»-spillet ArmA Reforger beskrives som en slags forgjenger til ArmA 4, og kjører på utvikler Bohemia Interactives nye spillmotor. Tanken ser ut til å være at tilbakemeldingene og den videre utviklingen ikke bare skal forme ArmA Reforger, men også det kommende ArmA 4.

Bohemia Interactive har gjenskapt Everon-øya med sine 52 kvadratkilometer i sirlig detalj. Spillet finner sted i 1989 (altså noen år senere enn vårt opprinnelige møte med øya), og som før er det NATO-landene og Sovjetunionen som står for slåssingen. Som forventet byr det nye spillet på en kombinasjon av høy realismefaktor og åpne miljøer med stor taktisk frihet.

Brukeranmeldelsene på Steam er i «blandet»-territorium så langt, og det virker som ArmA Reforger har en viss vei å gå før det kan anbefales til andre enn seriens faste tilhengere. Men så er det også planlagt at det skal være i «early access» en stund – maksimalt ett år, sier Bohemia Interactive selv. Spillet er ute på PC og Xbox Series X|S, og her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.