CEO er en åndelig oppfølger til Capitalism

Bygg opp din egen bedrift i dette økonomiske strategispillet.

Capitalism Plus er et av mine favorittspill gjennom tidene, og det har lenge irritert meg at spillets tilnærming til økonomisk strategi ikke har fått mer innflytelse. Det finnes for eksempel hundreogørten Transport Tycoon-kloner, men hvor er alle spillene inspirert av Capitalism-serien?

Her er i alle fall ett. CEO ser ikke ut som noen ren klone, men om du er en gammel Capitalism-spiller er det umulig å ikke se likhetstrekkene på skjermbildene og i traileren.

Ikke klag, Football Manager er tørrere.
Ikke klag, Football Manager er tørrere.

Bli den neste Elon Musk (men ikke like dust)

CEO er altså et strategispill der du må bygge opp et internasjonalt selskap som kan produsere og selge alt fra matvarer til biler. Du starter med råvarer, som du foredler og kombinerer i ulike fabrikker, og selger i butikker. Fremgangsmåten er standardisert, men det er selvfølgelig litt mer komplisert å lage datamaskiner enn det er å lage bokhyller.

Spillet skilter ifølge utvikleren med en rekke produkter som kan lages, muligheten til å spille mot datamaskinen eller opp til fem andre mennesker, scenarier med topplister og en kompleks økonomisk simulator i bunnen.

CEO utvikles av en enkelt mann (som jeg til og med tror er norsk), og ble tidliglansert på Steam for et par dager siden. Det er planlagt å være i «early access» i seks til tolv måneder. Tidligversjonen skal ligge ganske tett opp til den ferdige utgaven med tanke på innhold og mekanismer, men mangler en del balansering og finpuss.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.