Var det noen som bestilte en vulkan?

cd SPILL tar for seg Populous: The Beginning, et strategispill med ekstra gudekrefter.

Den britiske utvikleren Bullfrog regnes vanligvis som skaperen av gudespillsjangeren, med deres klassiske Populous-serie. Populous kom i 1989, og var et slags sanntidsstrategispill (før «sanntidsstrategispill» slik vi kjenner dem i dag eksisterte) uten direkte kontroll av enhetene, men der du kunne bruke gudekreftene dine til å hjelpe din side og skade motstanderne.

Paratanka!
Paratanka!

Lang pause

Oppfølgeren til Populous leverte en mer strømlinjeformet og raffinert versjon av konseptet, og var intenst vanedannende selv om det kanskje også ble ganske ensformig i lengden. Men etter at Populous II ble lansert i 1991 tok serien en lang pause, frem til 1998 da Populous: The Beginning kom ut.

Populous: The Beginning gjorde mange endringer, og hvert slag foregikk denne gangen på en fullstendig tredimensjonal klode. I ukens episode av podcasten cd SPILL finner du ut mer om spillet, og hvordan det fungerer. For anledningen har Sigve og Erik André fra cd SPILL invitert en ny gjest inn i sitt virtuelle studio, nemlig Aksel Bjerke.

Her kan du høre episoden:

Om du misset lenken over kan jeg minne om at cd SPILL også har en episode om de to første Populous-spillene.

Bildene er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.