Bygg mektige imperier i Ara: History Untold

Microsoft har kunngjort et turbasert strategispill i Civilization-stil.

Microsoft hadde en aldri så liten overraskelse på lager for dagens Xbox & Bethesda-show; et turbasert strategispill som heter Ara: History Untold. Dette spillet kommer fra Oxide Games, et selskap startet av blant annet veteraner fra Civilization-utvikleren Firaxis, og ser ut til å være nettopp et forsøk på å vippe Civilization av imperiebyggertronen.

Slik ser spillet ut.
Slik ser spillet ut.

Skap din egen nasjon

Som i Civilization starter du med en stort sett ubebodd verden, og må grunnlegge din egen sivilisasjon som så må ledes gjennom historien. Du må utforske og bygge ut verden rundt deg, utvinne ressurser, forske på nye teknologier og utvikle kultur, drive diplomati og føre krig.

Spillet skal finne sted i en dynamisk og variert verden full av liv, og utviklerne hevder de dataskapte miljøene vil sikre at ingen runder med spillet er like. Som i Civilization-spillene kan du velge mellom historiske herskere, men du kan også skape din egen.

Ifølge utviklerne vil spillet by på en kombinasjon av kjente og nyskapende spillmekanismer, men de har ikke gått i detalj om noen av dem enda. Ara: History Untold har ikke noen lanseringsdato, men det er mulig å melde sin interesse for et «insider program» der man blant annet kan få tidlig tilgang på testversjoner av spillet.

Du finner noen skjermbilder på det offisielle nettstedet. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.