Sid Meier’s Civilization er et mesterverk

Podcasten cd SPILL finner ut om den originale imperiebyggeren har tålt tidens tann.

Sid Meier’s Civilization er en av de aller største PC-klassikerne historien har produsert, så derfor er det kanskje ikke så rart at når podcasten cd SPILL endelig skal ta for seg dette mesterverket fra 1991 er resultatet kanskje den lengste episoden noensinne. Erik André og Sigve gjestes av «Mr. Moonstone» (Torbjørn Preus Schou) og Joachim «dårlig med navn» Froholt, og prater i like under to timer om spillet.

Snart er alt dette mitt.
Snart er alt dette mitt.

Bare å hive oss igang

I og med at jeg er med i den megalange episoden skal jeg ikke bruke så mye plass på å snakke om Civilization i denne artikkelen, og det er vel heller ikke nødvendig siden serien fortsatt er en av bransjens mest populære, og de aller fleste dermed har en viss idé om hva spillet handler om. Jeg har også en liten artikkel om spillet her, hvis du trenger en oppfriskning.

Ah, og hvis du trenger å komme i riktig stemning før det hele starter kan du jo starte med å se introduksjonsfilmen fra selve spillet. Jeg har lagt den inn nederst. Her er episoden:

Forresten, en av de småkule greiene med versjonen jeg spilte er at grafikken ble lagret i standard bildefiler. Så hvis du har lyst på et lite innblikk bak kulissene kan du sjekke denne artikkelen. Hvis du vil åpne enda en nettleserfane har jeg også et stort tilbakeblikk på Empire: Wargame of the Century, som blir diskutert i episoden. Her er introduksjonsvideoen:

Og helt til slutt: Sid Meiers selvbiografi er glimrende lesestoff.

Toppbildet er fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.