Bli med Spæll på flipperspillturnering

Håkon har blitt en «pinball wizard», og tatt med seg mikrofonen til en flipperspillturnering i Kristiansand.

Denne ukens Spællbreak-podcast er litt spesiell. Håkon har nemlig fått låne en bærbar mikrofon av Trond «Sinfour» Borgersen, og tatt den med på flipperspillturnering på High Score – Arkade og Flipperspill Forening i Kristiansand.

Gjett spillet.
Gjett spillet.

På turneringen har han snakket med Simen Dørum og Ola Uleberg, som startet foreningen, samt Daniel Hedblom som er ansvarlig for å arrangere flipperspillturneringene der. De snakker ikke bare om selve turneringen, men forteller også om organisasjonen og deres eget forhold til arkade- og flipperspill.

I tillegg har han fått noen ord med Terje Høiback, som tok turen ned til Kristiansand for anledningen, samt barndomsvenn Lars Kristensen og til slutt en kar som heter Joachim. En fullspekket episode, med andre ord.

Skulle du få lyst til å bli med på noe slikt selv, arrangeres det månedlige turneringer på High Score, og du kan finne datoer og informasjon på kalenderen til International Flipper Pinball Association. Der finner du også andre turneringer i Norge og Skandinavia forøvrig. Du trenger ikke å være ekspert for å bli med og ha det gøy, noe jeg personlig kan skrive under på.

Du finner episoden her:

Jeg har allerede skrevet litt om mine opplevelser fra High Score på Spillhistorie.no. High Score har en drøss av flipperspill (jeg har mistet tellingen), samt rikelig med klassiske arkadespill for deg som foretrekker det litt mer digitalt. Om du har lyst til å vite mer om foreningen, kan du besøke nettstedet.

Oppdatering: Hvis du syntes det er litt vrient å få oversikt over norske turneringer og spillere på IFPA-siden, kan du besøke ifpa.no, der du får full oversikt over ting som foregår i det norske miljøet.

En kommentar om “Bli med Spæll på flipperspillturnering”

  1. Som et tillegg til artikkelen vil jeg også nevne at det er jævlig kult at Kristiansand og High Score er det nyeste tilskuddet til det konkurrerende flipperspill-miljøet i Norge, og sammen med Kristiania Flipperselskap og Tilt i Oslo, Bergen Flipperspillklubb i Bergen og Work-Work i trondheim er det mye muligheter for å prøve ut competitive pinball i de byene du måtte besøke :)

    En noe mer oversiktlig og norsk portal (basert på ifpa sin kalender og profiler) hvor man lett ser norske rankinger og turneringsoversikt er: https://ifpa.no/

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.