– Tyrian har blitt drømmespillet jeg hater

cd SPILL tar for seg det skrollende skytespillet Tyrian, som Sigve har et elsk/hat-forhold til.

I dag blir det en sjangerdebut i podcasten cd SPILL, for de skal nemlig for første gang på snart 60 episoder snakke om et vertikalt skrollende romskytespill i klassisk arkadestil. Spillet er Tyrian, som opprinnelig kom ut i 1995 via shareware-utgiveren Epic Megagames, og som ble lansert i en oppgradert og utvidet utgave ved navn Tyrian 2000 i 1999.

Klassisk skrollende skyteaction.
Klassisk skrollende skyteaction.

Skyt og unngå å bli skutt

Tyrian er ikke tidenes mest kompliserte spill, men det er et godt eksempel på sjangeren og har et godt rykte på seg. PC-ens grafikkteknologi var tradisjonelt ikke veldig godt egnet til 2D-spill med glatt skrolling og mye action, men på nittitallet viste spill som Tyrian at den kunne takle slikt også.

Mens mange av spillene cd SPILL har diskutert tidligere er vanskelige å få fatt i (lovlig) i dag, er Tyrian veldig enkelt. Tyrian 2.1 ble gjort gratis i 2004, og det finnes også en Open Source-versjon som heter OpenTyrian. Tyrian 2000 kan lastes gratis ned fra GOG.

For å finne ut om du bør gjøre det eller ikke, kan du jo høre hva Erik André og Sigve har å si om spillet. Spesielt Sigve har spilt det mye, men selv om han elsker spillet lar han seg også frustrere. Her er ukens episode av cd SPILL:

En kommentar om “– Tyrian har blitt drømmespillet jeg hater”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.