Øst-tyske Pharao har fått nyversjon

Var basert på Fred, som du kanskje kjenner fra Commodore 64.

Har du hørt om Pharao? Nei, jeg tenker ikke på bybyggerspillet Pharaoh, som får nyversjon snart, men det som ifølge Steam-siden til nylig ferdigstilte Pharao Reloaded var et av de mest populære spillene i kommunistiske Øst-Tyskland. Vel, ikke jeg heller, men dette er nettstedet for obskure spillnyheter, så her får du en artikkel likevel.

Det hadde vært litt greit om virkelighetens pyramider også var bevoktet av skjeletter og spøkelser.
Det hadde vært litt greit om virkelighetens pyramider også var bevoktet av skjeletter og spøkelser.

Gravrøver i Egyptens land

Pharao er et actioneventyr der du spiller en gravrøver i en pyramide. Du må lete etter utgangen samtidig som du sanker sammen skatter og andre typer hjelpemidler, og samtidig unngår å bli kverket av pyramidens ofte overnaturlige innbyggere.

Spillet skal være basert på Fred, som jeg faktisk ikke bare har spilt, men også skrevet om her på nettstedet. Fred var nemlig inkludert i samlepakken Soft Aid, et samarbeid med mer populære BandAid, som jeg har skrevet et tilbakeblikk på. Ta en titt på den artikkelen for mer informasjon om spillet.

Reloaded-versjonen av Pharao byr på en klassisk nyversjon av originalspillet, med alle fiendene og brettene, samt en ny utgave med alle de gamle elementene pluss nye fiender, magiske drikker og brett (samt et verktøy som lager egne brett). I tillegg har det en flerspillerkomponent som i praksis ser ut som et helt nytt spill.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.