Redd eller ødelegg verden i to ambisiøse strategispill

Utgiveren Hooded Horse har signert de kommende spillene Xenonauts 2 og Heart of the Machine.

Den strategifokuserte spillutgiveren Hooded Horse har signert to nye spill, nemlig Xenonauts 2 og Heart of the Machine. Xenonauts 2 er oppfølgeren til Xenonauts, naturlig nok, og er et spill der du må lede forsvaret av jordkloden når utenomjordiske plageånder invaderer.

Taktisk kamp i Xenonauts 2.
Taktisk kamp i Xenonauts 2.

Som sin forgjenger er Xenonauts 2 tungt inspirert av klassiske XCOM/UFO: Enemy Unknown. Det vil altså si at vi kan se frem til en kombinasjon av storstrategi på verdenskartet og turbasert, taktisk kamp der du detaljstyrer styrkene dine på oppdrag, der begge aspekter av spillet er like viktige og påvirker hverandre på detaljerte måter.

Omvendt bybyggerspill?

Heart of the Machine kommer fra AI War-utvikleren Arcen Games, og beskrives som en slags omvendt bybygger. Du spiller en kunstig intelligens som har våknet opp midt i et dårlig styrt autokrati, og veien videre er opp til deg. Du kan bruke din påvirkningskraft til å skape en bedre verden for menneskene eller prøve å utrydde dem om du heller vil leke SkyNET.

Heart of the Machine. Jeg tror jeg skal kjøre SkyNET-strategien. De siste årene har vist at menneskeheten ikke fortjener bedre.
Heart of the Machine. Jeg tror jeg skal kjøre SkyNET-strategien. De siste årene har vist at menneskeheten ikke fortjener bedre.

Spillet vil blant annet by på en simulert verden der du får rike muligheter til å overvinne motstanden som du vil – om du ønsker å ta over en bygning rom for rom gjennom et sanntidsbasert kampsystem, kan du gjøre det. Alternativt kan du sprenge hele greia i lufta ved hjelp av en gigantisk kamprobot.

Heart of the Machine virker temmelig ambisiøst, og jeg må jo innrømme at beskrivelsen får meg til å tenke litt på Republic: The Revolution – som ikke levde opp til forventningene – og Introversion-spillet Subversion – som endte opp med å bli kansellert.

Men Arcen Games har jo laget ambisiøse spill før, med stor suksess, så får være takknemlige for at det fortsatt finnes utgivere som tør satse på slikt, og krysse fingrene!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.