Nettsamfunnet Spillegal har startet podcast

Er det plass til enda en spill-podcast på det norske podcast-treet? Det vites ikke, men Spillegal-samfunnet har bestemt seg for å finne det ut.

Spillegal? Hvem? Hva?

Spillegal er antagelig Norges lengstlevende spillsamfunn, men det er riktignok en stund siden det var blant de mest aktive. Det startet som et diskusjonsforum for spillnettstedet Spillegal.no rundt årtusenskiftet, og et forum er der fortsatt. Dagens iterasjon er fra 2004, de tidligere versjonene med historikken deres er dessverre for det meste tapt. Forumet var svært aktivt på 2000-tallet med et par hundre daglige innlegg, mer enn det gikk an å følge med på for de fleste. Men som med de aller fleste slike diskusjonsfora så sank trafikken betraktelig ut over 2010-tallet, da folk begynte å trekke til Facebook-grupper og lignende for å møtes og diskutere.

Forumet trakk ikke til seg nye medlemmer lenger, og de som bare besøkte det av og til sluttet å komme innom. Men den harde kjernen som ble værende på forumet talte fortsatt noen titalls medlemmer, og antallet daglige innlegg var fortsatt ganske høyt, mer enn nok til at det var godt liv i det. Disse som ble værende ble etterhvert godt kjent med hverandre, og begynte å treffes jevnlig flere ganger i året for å grille, gå på byen, og dra på andre utflukter.

I 2019 tok et antall av oss en helgetur til Manchester sammen for å besøke The Arcade Club, med over 100 klassiske arkade-maskiner å teste.
I 2019 tok et antall av oss en helgetur til Manchester sammen for å besøke The Arcade Club, med over 100 klassiske arkade-maskiner å teste. Bilde: Thomas Karoliussen.

Samfunnet flyttet seg etterhvert til en egen Discord-server som overtok den daglige praten, og dermed bremset antallet daglige innlegg på forumet opp for alvor. Det har enda ikke stanset helt, det er stadig noen av oss som har behov for å skrive litt mer utfyllende om noe, som Discord strengt tatt ikke egner seg for. Men forumet er ikke lenger der størstedelen av Spillegal møtes for å snakkes.

Ok, men hvorfor en podcast?

Vi liker å snakke om spill sammen. Og podcasten er like mye en unnskyldning for å treffes jevnlig og gjøre nettopp dét, som det er å gi ut noe folk kanskje synes kan være interessant å høre på. For, om det er lov å si, blant de medlemmene som er igjen så er det imponerende høy kunnskap om spill og et bredt spekter av spillinteresse å se. Siden Spillegal-samfunnet har eksistert så lenge så er vi også gamle nok til å ha vært med en stund, så det er veldig mye erfaring å ta av her.

Tanken er å ha et roterende panel med deltagere, og at alle i samfunnet kan delta når de vil. I starten har det likevel vært flere faste deltagere, men det er ikke den opprinnelige tanken. Dette er Spillegals podcast, ikke et lite knippe enkeltpersoner sin. Og om noen synes det kan være interessant å høre på, så er det bare ekstra moro for oss. Om ikke, så er det helt greit det og. Da har vi ihvertfall hatt noen fine kvelder fylt med spillprat sammen.

Forumet.
Forumet.

Dette er egentlig tredje gang noen forsøker seg på en podcast i Spillegals regi. Et av våre medlemmer gjorde et forsøk allerede i 2005. Det ble med to episoder. Så gjorde en annen liten gruppe et nytt forsøk i 2011. Igjen ble det bare to episoder. I skrivende stund er det laget tre episoder av dette nyeste forsøket, en fjerde er planlagt, og entusiasmen for å fortsette har ikke dempet seg noe. Så vi har et lite håp om at denne gangen blir det et varig prosjekt.

Jaha. Men bringer dere egentlig noe nytt?

Helt ærlig? Sikkert ikke. For nå møtes vi og snakker om de siste spillene vi har spilt, og det kan være hva som helst helt fra spill-steinalderen til nå. Vi bryr oss ikke spesielt om å måtte bringe meninger om de siste, nyeste titlene til hver episode. Samtidig er det selvfølgelig spillere blant oss som vil ha spilt de siste, nyeste titlene. Men hva som kommer opp vil være akkurat hva vi har følt for å sitte med i det siste, ikke hva vi har følt oss forpliktet til å sitte med.

Med den tidligere nevnte kunnskapen og erfaringen vi føler vi sitter på i Spillegal, så har vi og ambisjon om å gå mer i dybden om spillene vi spiller enn andre kanskje gjør, og bruker gjerne den tiden vi synes vi trenger på det. Hvorvidt vi lykkes med dette får tiden vise. Vi velger oss dessuten ut et større tema som vi tar en diskusjonsrunde på i episoden. Og det er i grunn den foreløpige strukturen. Vi er fortsatt i startgropa, og ting kan endre seg etterhvert som vi snubler oss videre. Vi får se hvordan det går, og setter pris på om noen vil følge oss på ferden.

Her er episodene som har kommet ut til nå:

 

 

2 kommentarer om “Nettsamfunnet Spillegal har startet podcast”

  1. Vel blåst, folkens. Jeg hørte gjennom første episode her om dagen, og dette gav definitivt mersmak.

    Ikke minst detonerte podcasten ei voldsom nostalgibombe i denne kroppen. Jeg var ganske aktiv på SG fra rundt 2003 til … tja. Kanskje 2008? I hvert fall vekket podcasten varme minner om argumentasjon med sarkastisk brådd fra Yetipants, pretensiøs ranting fra Shadar og innsiktsfulle perspektiver fra Kilik. Gode tider.

    Jeg følger med videre. :)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.