Kansellert Dune-spill har fått en ny sjanse

Dune: Ornithopter Assault skulle egentlig kommet ut for cirka 20 år siden. Nå har det fått nytt navn og er endelig i salg.

Spillhistorien er full av kansellerte spillprosjekter, og det er også mange eksempler på spill som har blitt droppet svært nær ferdigstillelse eller kanskje til og med etter i helt ferdigutviklet stand. Dune: Ornithopter Assault er et eksempel; dette Dune-spillet var under utvikling for Game Boy Advance tidlig på totusentallet, men ble kansellert da utgiver Cryo Interactive gikk konkurs.

Voxel-grafikk var en gang veldig imponerende.
Voxel-grafikk var en gang veldig imponerende.

Reddet av folkefinansiering

Nå er det tilbake, etter at et team samlet sammen nok penger via Kickstarter til å kunne fullføre spillet. Alle referanser til Dune-universet er luket ut, og spillet heter nå Elland: The Crystal Wars. Det er ikke direkte vanskelig å se sammenhengene med Dune-universet, men de ser ut til å være generelle nok til at advokatene er fornøyd.

Elland: The Crystal Wars gir deg kontroll over et flygende kampfartøy som du må fly over voxel-baserte miljøer for å løse oppdrag. Grafikken kan minne om den i de gamle Comanche-spillene, og spillet ser ganske ambisiøst ut med tanke på den håndholdte plattformen det kjører på.

Spillet skal selges både i boks og som frittstående kassett for Game Boy Advance. Du kan også kjøpe det på Steam, der det ble lansert i dag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.