Actua Ice Hockey relanseres også på Steam

Etter at to andre spill i samme serie ble relansert tidligere denne måneden.

En gang i tiden lå britiske Gremlin Interactive an til å bli en av de store spillerne innenfor sportsspill. De var svært tidlig ute med å bruke full 3D i sjangeren, og opplevde stor suksess på nittitallet. I 1999 ble de imidlertid kjøpt av franske Infogrames (som i dag kaller seg Atari), og noen år senere ble de stengt ned. Dermed ble det ikke noe Actua Soccer 22 på oss i år.

Ikke rart, det er jo dritkaldt i slike ishaller!
Ikke rart, det er jo dritkaldt i slike ishaller!

Men Actua Soccer 2 fikk vi et gjensyn med, takket være retroutgiveren Pixel Games UK. De har også relansert Actua Tennis, og nå dukker Actua Ice Hockey opp i tillegg. Dette spillet kom opprinnelig i 1998, og ser ut til å ha en kobling til det årets vinterleker i Nagano, skjønt om den er helt offisiell vet jeg ikke.

Som med de to forrige Actua-relanseringene er det ikke snakk om en nyutgave her. I stedet ser det ut til å være PlayStation-versjonen i emulert form. Men den har fått litt ekstra funksjonalitet. Du kan lagre og laste inn spillet når som helst, moderne spillkontrollere støttes (og du kan også endre på kontrolloppsettet), og det er ulike skalerings- og utjevningsmuligheter for grafikken.

Lanseringsdatoen er satt til 28. oktober. Det kom ganske mange Actua-spill i sin tid, og det kan godt være flere av dem kommer tilbake i fremtiden. Her er en liste fra Wikipedia:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.