Silent Hill 2 pusses opp av folkene bak The Medium

Grøsserklassikeren vender tilbake i ny drakt.

Polske Bloober Team har gått fra å lage spill som Hospital Havoc, Music Master: Chopin og Double Bloob til å bli en av de mest anerkjente skrekkspillutviklerne i verden. Det er ikke så rart som det kanskje virker. De har sitt utspring i et nå nedlagt studio ved navn Nibris, der selskapets grunnleggere jobbet med det mye omtalte – men til slutt kansellerte – Wii-spillet Sadness.

Iik! Et skjelett!
Iiik! Et skjelett!

Nå har de i alle fall fått nok en fjær i skrekkspillutviklerhatten, ettersom de har gått sammen med Konami for å lage en nyversjon av skrekkspillklassikeren Silent Hill 2. Nyheten ble annonsert i går, på et arrangement der vi også fikk høre om en Silent Hill-film basert på nettopp Silent Hill 2, og to helt nye Silent Hill-spill.

Det er ikke kommet veldig mange detaljer om Silent Hill 2-nyversjonen, men den får en total visuell overhaling og et nytt lydspor. I tillegg får spillet et modernisert tredjepersons kamerasystem.

Du kan også stikke innom Steam-siden for å studere noen skjermbilder og finne ut hva slags beist av en PC du trenger for å kjøre spillet (om du ikke går for PlayStation 5-versjonen, som for øyeblikket er den eneste annonserte konsollutgaven av spillet).

Iik! Ei dame i et sexy sykesøster-kostyme!
Iiik! Ei dame i et sexy sykesøster-kostyme!

Brev fra den andre siden?

Silent Hill 2 følger James Sunderland. Han har tatt turen til den uhyggelige småbyen Silent Hill etter å ha fått et brev fra sin kone, som visstnok holder til der. Problemet er bare at hun egentlig døde tre år tidligere. Dermed må James utforske byen, og prøve å finne ut hvordan det kan ha seg at den døde konen hans sender brev derfra.

Uheldigvis er Silent Hill mer enn bare uhyggelig – byen er full av monstre, og det blir alt annet enn lett å komme til bunns i mysteriet.

Skremmende nok er dette andre gangen på få dager at jeg har skrevet om Silent Hill 2. Om gutta i Spæll er synske eller ikke tør jeg ikke spekulere i, men deres forrige spillpodcast tok for seg nettopp Silent Hill 2. Hvis du vil vite mer om Konami-klassikeren får du alt du trenger der.

Her er en teaser-video fra nye Silent Hill 2:

Og her er videoer av de to andre Silent Hill-spillene som ble kunngjort i går:

Urk, okay, det var egentlig litt kvalmt. Denne er ikke like ille:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.