Steam anbefaler voldsomme prisøkninger i Norge

Deres anbefalte priser for norske kjøpere går generelt opp med over 50%.

Som alt annet har spill blitt gradvis dyrere i den siste tiden, og det ser ikke ut til å bli bedre med det første. Steam har nemlig publisert en ny guide for utgiverne som slipper spill på plattformen, der de kommer med nye prisanbefalinger for blant annet norske kjøpere.

Det er en god stund siden sist de endret anbefalingene for Norge, så det er forståelig at inflasjonen vi har sett her til lands (som er svært høy sammenlignet med for eksempel USA) påvirker prisene. Skjønt jeg fikk litt sjokk da jeg så nøyaktig hvor mye det anbefalte prishoppet er.

Du kan se de nye anbefalingene på SteamDB. Det er ulike anbefalinger for ulike prispunkt, og de laveste økningen ligger på 44%, mens den høyeste ligger på 64%. De aller fleste er over 50%. Noen eksempler:

 • Gammel anbefaling for et spill som koster 9,99 dollar: 72 kroner. Ny anbefaling: 110 kroner. Økning: 59%
 • Gammel anbefaling for et spill som koster 19,99 dollar: 145 kroner. Ny anbefaling: 220 kroner. Økning: 52%
 • Gammel anbefaling for et spill som koster 29,99 dollar: 207 kroner. Ny anbefaling: 335 kroner. Økning: 62%
 • Gammel anbefaling for et spill som koster 39,99 dollar: 279 kroner. Ny anbefaling: 445 kroner. Økning: 59%
 • Gammel anbefaling for et spill som koster 49,99 dollar: 352 kroner. Ny anbefaling: 559 kroner. Økning: 59%
 • Gammel anbefaling for et spill som koster 59,99 dollar: 412 kroner. Ny anbefaling: 670 kroner. Økning: 63%
 • Gammel anbefaling for et spill som koster 69,99 dollar: 495 kroner. Ny anbefaling: 795 kroner. Økning: 59%

Det er opp til utgiverne selv hva slags prisnivå de vil legge seg på, og som du garantert har sett med noen av de absurde spillprisene på AAA-spill i senere tid, er det en stund siden de større utgiverne sluttet å følge Steams anbefalinger for norsk pris. Om de nye får noen reell påvirkning på AAA-prising er uvisst, siden disse prisene uansett ligger tett opp mot konsollprisene.

Men det kan nok se ut som vi må belage oss på å betale mye mer for Steam-spill her til lands i årene som kommer. Dette gjelder ikke bare nye spill; utgivere står fritt til å når som helst oppdatere gamle priser, og selv om Valve sier at det ikke er noen forventning om at de skal gjøre det, påpeker de at de selv vil gå over sin egen katalog, og oppdatere prisene.

Kommer du til å endre kjøpevanene dine om spill blir mye dyrere på Steam? I så fall, hvordan?

2 kommentarer om “Steam anbefaler voldsomme prisøkninger i Norge”

 1. En prisøkning for meg har nok ikke så mye å si i praksis, siden jeg har sluttet å impulskjøpe spill som jeg ikke skal spille med én gang. Kjøper f. eks nå kun unntaksvis spill på tilbud kun fordi jeg har lyst på de eller mangler de i samlingen. Jeg har (som mange andre) usannsynlig mange spill jeg aldri har prøvd på Steam og andre steder, og funnet ut at det er poengløst å «hoarde» spill jeg i praksis ikke installerer eller prøver.

  Det som er verre at en slik anbefaling om prissetting kan påvirke det generelle prisnåvået på PC-spill. Håper det ikke gjør noen forskjell.

  Svar
 2. For min del fører nok dette at jeg enda mer kommer til å benytte meg av g2a feks som kan gi bedre priser allerede i dag. Ikke alltid men med en så kraftig økning så kan g2a bli et endre bedre marked for å handle spill til en rimeligere pris

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.