En haug av Atari Lynx-spill skal relanseres

For øyeblikket kun på Steam.

Atari Lynx er ikke den mest profilerte retrokonsollen der ute; den håndholdte maskinen var på mange måter en imponerende sak for sin tid, men både prisen og batteritiden gjorde at den slet med å komme noen vei i konkurransen med Nintendos Game Boy.

Ikke så galt til å være et håndholdt-spill fra 1989.
Ikke så galt til å være et håndholdt-spill fra 1989.

Epyx’ store feilsteg

Selskapet som opprinnelig sto bak Lynx var Epyx, en spillutgiver som hadde stor suksess på åttitallet. Å lage en egen konsoll ble imidlertid for mye for dem, og de endte opp med å kutte tapene og selge Lynx-prosjektet til Atari. Uheldigvis hadde de også satset stort på utvikling av Lynx-spill, som naturlig nok ikke solgte spesielt godt ettersom konsollen floppet.

I dag er det Pixel Games UK som sitter på mange av Epyx-rettighetene, og nå har de startet å relansere Epyx’ Lynx-spill på Steam. Det Pitstop 2-aktige bilspillet Checkered Flag er allerede ute, og i løpet av november vil det følges av flere andre spill.

Disse er de skrollende romskytespillene Zarlor Mercenary og Gates of Zendolon, et tredjepersons skytespill som heter Electrocop 3D-skytespillet Blue Lightning. Begge de to siste demonstrerer at Lynx var en kraftig liten konsoll.

Alle relanseringene støtter lagring og lasting av spill når som helst, moderne kontrollere og ulike typer bildeskalering. Du finner trailere for alle spillene på Steam-sidene deres.

Pixel Games UK er rimelig aktive for tiden, så det kan tenkes det dukker opp flere Lynx-spill etter hvert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.