Rollespillet Risen kommer til konsoll

Kultklassikeren fra 2009 utvider horisontene.

Da Gothic-skaperne Piranha Bytes og utgiveren JoWooD fant ut at de ikke lenger ville samarbeide, måtte Piranha Bytes komme opp med en ny serie. Gothic tok nemlig JoWooD med seg, da kontrakten mellom de to selskapene ga dem rettighetene til merkevaren. Resultatet var det svært så Gothic-aktige rollespillet Risen, som kom ut på PC i 2009.

Fiendene kan være ganske vanskelige i dette spillet.
Fiendene kan være ganske vanskelige i dette spillet.

Bedre sent enn aldri

Nå kommer Risen endelig til konsoll (oppdatering: som det påpekes i kommentarfeltet finnes spillet på eldre konsoller allerede). Det vil slippes på PS4, Xbox One og Switch den 24. januar. Spillet ser egentlig ikke ut til å ha fått noen nyheter utover at man nå spiller det med håndkontroller (støtte for slike vil også legges inn i PC-versjonen via en oppdatering) og at grensesnittet er tilrettelagt kontrolleren.

Risen er et tredjepersons rollespill satt til ei mystisk, vulkansk øy. Her kniver flere fraksjoner om makten, samtidig som vulkanen i øyas sentrum blir mer og mer aktiv. Du spiller en nykommer, som skal ende opp med å bli svært viktig for øyas fremtid.

Som de fleste av Piranha Bytes’ rollespill har Risen elementer som neppe vil falle i smak hos alle, og ikke alt er like glattpolert. Men det har også en usedvanlig rik verden som er en fryd å utforske, og mange situasjoner jeg husker tilbake på med glede i dag. Så hvis du ikke har spilt spillet før, bør du definitivt vurdere å ta en titt.

Her er en kjapp teaser:

3 kommentarer om “Rollespillet Risen kommer til konsoll”

  1. 360 versjonen var helt grusom. Samt at pc versjonen er vanskelig å få til å kjøre på moderne pcer. En bug som gjør at animasjoner går i 2000% hastighet. Så må bruke mods å selv da er det problemer. Så kanskje dette blir et bredre alternativ?

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.