Bli med på spillmarked i Kristiansand

Ta med familien og prøv dere på 30 forskjellige spill, inkludert arkademaskiner og flipperspill.

Det er ikke så ofte det skjer retrospillrelaterte greier her på Sørlandet, så når Håkon Puntervold (kjent fra podcasten Spæll) og Jens Olav Bakkland nå arrangerer retrospillmarked med litt ekstra bør du nok ta med deg familien og ta turen. Eventet finner sted på lørdag 10. desember på Travparken (Travparkveien 30), og er helt gratis.

I tillegg til at det dukker opp en rekke selgere på markedet vil det være mulig å prøve seg på en hel haug spillkonsoller og spillmaskiner, og i løpet av dagen vil det arrangeres ulike konkurranser i forskjellige spill (arkademaskinen Tekken 3 nevnes, så forbered deg på litt slåssing!). Håkon Puntervold forteller:

Folk kan forvente en god miks av retro pop-kultur. Tankene våre er at folk skal få en opplevelse av å gå litt tilbake i tid, og gjennoppleve disse herlige spillkonsollene vi alle spilte med da vi var små. Vi setter frem over 30 forskjellige spill i form av spillkonsoller, arkademaskiner og flipperspill. Det blir salgsboder som selger spill, konsoller, actionfigurer og mye mer.

Puntervold understreker at eventet er ment for alle, ikke bare de seriøse spillsamlerne:

– Her bør absolutt alle komme innom! Det er et gledelig syn å se en mor eller far stå fortelle barnet sitt «Dette vokste jeg opp med når jeg var like gammel som deg», og så står de foran en Super Nintendo. Det varmer så i et retrospill-hjerte! Og det fine med det er at det ikke koster noe å komme inn!

Kanskje du finner et spill du alltid har ønsket deg? Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Puntervold.
Kanskje du finner et spill du alltid har ønsket deg? Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Puntervold.

Hel dag med retromoro

Arrangementet starter klokken 12.00 og varer til klokken 18.00, så det bør være gode muligheter for å finne veien innom hvis du for eksempel allerede er på Sørlandsparken for å ta lørdagshandelen.

Håkon Puntervold forteller at de ønsker å få litt mer liv i retrospillmiljøet i Norge:

Jens Olav og jeg har kjent hverandre i snart 10 år, og vårt vennskap er mer eller mindre bygd på vår entusiasme rundt retrospill. Så vi ønsker å dele den med andre og se om det kan vekke et lite retro-hjerte hos en annen person også! Vi ble kjent med hverandre på Retromessa, som arrangeres en gang i året i Sandefjord, og vi har lenge følt at en gang i året desverre er for lite. Om vi ser på det svenske retrospillmiljøet, har de flere messer spredd rundt i landet, og vi tror det absolutt er rom for det i Norge også.

Han fortsetter:

– Og så må det jo nevnes at hver gang jeg har besøk av venner hjemme hos meg og de tester disse gamle spillene, hører jeg ikke noe annet enn positive tilbakemeldinger. Så vi håper dette kan skje her også.

Du finner ut mer om arrangementet på Facebook-siden til eventet.

2 kommentarer om “Bli med på spillmarked i Kristiansand”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.