MicroProse har relansert legendariske Carrier Command

Det ambisiøse åttitallsspillet er ute på Steam.

Et av de første spillene fra «nye» MicroProse var en oppfølger til det ultraambisiøse åttitallsspillet Carrier Command. Jeg testet Carrier Command II da det kom, og ble både imponert og skuffet samtidig. Men spillet har fått en haug av oppdateringer siden den gang, og er sannsynligvis langt bedre i dag.

Topp moderne 3D-grafikk for 35 år siden.
Topp moderne 3D-grafikk for 35 år siden.

Nå har MicroProse relansert originale Carrier Command på Steam. For de av dere som ikke kjenner til dette 1988-spillet, er det en kombinasjon av sanntidsstrategispill, actionspill og krigssimulator, der du er kamptein på et futuristisk hangarskip utstyrt med fjernstyrte droner, og må ta over en øygruppe mens datamaskinen prøver på det samme.

Jeg vet ikke helt hvilken versjon som har blitt relansert, men det ser ut som det er DOS-versjonen. MicroProse har heller ikke sagt om de har gjort noen endringer eller forbedringer, men det ser ut som den i alle fall har et nytt konfigureringsverktøy. Prisen er rimelig stiv (110 kroner), så dette er nok en utgivelse for de spesielt interesserte.

Her er en trailer, og jeg anbefaler at du tar en titt på den for å få et inntrykk av nøyaktig hvor ambisiøst og nytenkende Carrier Command faktisk var da det kom på åttitallet:

Og nei, musikken er ikke fra originalspillet. Jeg vil tippe den er hentet fra Carrier Command 2, uten at jeg skal si det for sikkert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.