Fredagsquiz: Kjenner du disse DOS-spillene?

Kim Mjellekås har gravd i DOS-biblioteket, og funnet ti mystiske spill som må identifiseres.

Det er tid for quiz igjen, og denne gangen er det Kim Mjellekås som er quizmaster. Han har plukket ut ti mer eller mindre kjente spill fra MS-DOS, der alle var eksklusive for plattformen (i alle fall i en periode), og dermed blir jo spørsmålet om du klarer å kjenne dem igjen.

Her følger altså ti bilder, og så lurer vi altså på hvilke spill han har tatt skjermbilde av. Svarene sendes til kommentarfeltet, og vi setter pris på om du ikke røper titlene før midnatt, natt til lørdag. Men du må gjerne fortelle hvor mange du klarer å gjette før den tid.

Her er bildene:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Det er lov å google seg frem til svar ved hjelp av informasjon fra bildene, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Fasiten blir nok etter hvert klar i kommentarfeltet.

Vil du ha flere utfordringer? Her finner du alle fredagsquizene vi har publisert!

20 kommentarer om “Fredagsquiz: Kjenner du disse DOS-spillene?”

   • Dette er helt riktig! Death Rally er som noen kanskje ikke vet lagd av finske Remedy, som i ettertid ble litt mer kjent for titler som Max Payne og Alan Wake. Toonstruck hadde ikke ukjente Christpher Lloyd i hovedrollen.

    Svar
 1. Ahh, gode minner til nummer 3.
  Husker vi samlet oss rundt PCen og spilte sammen.
  Helt klart her Worms hentet sitt gameplay fra.

  Svar
 2. Kjekt at fredagsquiz’en ser ut til å være på tilbake igjen..

  1:
  EcoQuest: the search for Cetus

  7:
  Jagged Alliance

  10:
  Elder Scrolls: Daggerfall

  Svar
  • Disse er helt riktige. EcoQuest er faktisk første spillet Jane Jensen var med på å designe. Hun ble jo en del mer kjent i senere tid for sin Gabriel Knight-serie.

   Svar
 3. Bare 3, 4, 7 og 10 jeg visste (nr 5 kunne jeg nok gjettet meg til), skuffende saker. Får skylde på at de alle sikkert er uten amiga-versjon!

  Svar
 4. Har nå spillet endel (football) manager spill i min tid, men aldri vært borti nr 8.. Tror den kan bli litt vanskelig å finne ut av / gjette..ut i fra screenshot har jeg ingen aning

  Svar
 5. 6 har blitt identifisert på Spillhistories eminente Discord-kanal, så bli gjerne med der om man lurer fælt på hva svaret er. Det er fremdeles lov å skrive svaret her også. 9 har også blitt gjenkjent der, men ikke avslørt. 8 er med vilje ukens nøtt, men det skal være mulig å finne ut hva det kan være.

  Svar
 6. Ah..plutselig la jeg merke til en detalj i nr 9 som jeg ikke har lagt merke til før.. fly stunt..

  Nr 9 er Stunt Island

  Aldri spilt det vel å merke

  Svar
 7. Fasiten sålangt:

  1) EcoQuest: The Search for Cetus
  2) Death Rally
  3) Scorched Earth
  4) Toonstruck
  5):Tie Fighter
  6) Big Red Racing (Identifisert på Spillhistories Discord)
  7) Jagged Alliance
  8)
  9) Stunt Island
  10) Elder Scrolls: Daggerfall

  Eneste vi mangler er nummer 8, som kanskje ikke så overraskende er et managerspill. Samme selskap har stort sett lagd managerspill, selv om de ikke har så mange spill på samvittigheten. Et annet spill med en helt annen tittel, men som er så godt som helt likt, omhandler landslag, mens dette spillet fokuserer på klubblag. Selv om spillet ser eldgammelt ut er det faktisk lagd på 90-tallet.

  Svar
  • 8 er One-Nil Soccer Manager (1992). Aldri spilt det men kombinasjonen av hintet om (garantert tidlig) 90-tallet og antagelsen om at du holdt deg til DOS-only saker så var den rask å finne!

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.