Kjappe inntrykk: Super Geisha Neon

Eplene setter deg fri i dette plattformspillet.

Hver uke kommer det godt over hundre nye spill ut på Steam. Mange av dem er knapt spillbare, og er enten «asset flips» satt sammen av gratismateriale tilgjengelig på nettet eller ren trolling. Overraskende mange andre involverer animejenter og tentakler. Men i tillegg til alt dette slippes en haug av kompetente og faktisk også ganske underholdende små spill fra utviklere som kanskje ikke har som mål å lage Steams neste indie-hit, men som håper at hvis de får mange nok spill ut på Steam, og alle selger noen kopier i måneden, så blir det etter hvert en inntekt av det.

Hjelp geishaen å rømme.
Hjelp geishaen å rømme.

Jeg tror nok vi kan klassifisere Super Geisha Neon som et slikt spill. Det kommer fra en russisk utvikler som kaller seg HugePixel, som har sluppet 17 spill på Steam siden 2018 (og fire, inkludert dette, i fjor). Ingen av dem har satt fyr på salgslistene, men de er billige og har generelt fått et titalls relativt positive brukeranmeldelser. Mange av spillene har også poppet opp på ulike konsollplattformer.

Plattformer og puslenøtter

Det vi har her er et todimensjonalt plattform-/hjernetrimspill med pen og stilfull pikselgrafikk, trivelig musikk og noen ganske artige puslenøtter som må løses. Det er ganske kort; Steam sier jeg har holdt på med det i 74 minutter, og det inkluderer litt «idling» ettersom jeg ble sittende i telefonen en stund mens jeg spilte det.

Snart i mål.
Snart i mål.

Spillet følger en geisha som blir fanget av noen skurker og må rømme for å unngå å bli konen til en plagsom shogun. For å komme seg fri må hun gjennom en serie frittstående skjermer, der målet hver gang er å gnafse i seg alle eplene (uvisst av hvilken grunn) for å åpen portalen til neste skjerm. Prosessen inkluderer både plattformhopping, flytting av kasser (som hun også kan stå på), sprenging av en og annen bombe og flipping av diverse brytere for å få ting til å skje.

Dessuten følges hun i ulike deler av spillets gang av et av to forskjellige dyr, nemlig en edderkopp og ei rotte. Begge er små, så de kan nå steder geishaen ikke kan. Edderkoppen kan hoppe høyere, og spinne nett som fungerer som en slags trampoline for geishaen. Rotta kan dytte ting som geishaen, og bruke hodet hennes som en plattform for å få ekstra høyde.

Du kan veksle mellom hovedpersonen og følgesvennen hennes når som helst, men begge må nå målet for at et brett skal kunne fullføres. På disse brettene må du alltid gjøre bruk av de unike egenskapene til begge figurene under din kontroll for å lykkes.

Grafikken er pen.
Grafikken er pen.

Det funker fint

Det er egentlig ingenting her vi ikke har sett før, men gjennomføringen er solid og de individuelle brettene er artige å løse. Spillet blir aldri veldig utfordrende, og heller aldri direkte supersmart, men til gjengjeld er det heller aldri irriterende eller urettferdig, og mekanismene rekker aldri å bli repetitive. Som plattformspill er det også helt okay, det mangler flyten og den gode «fysikken» vi finner i dedikerte plattformspill, men kontrollene sitter godt. Jeg er ikke superbegeistret for kanonene som skyter etter deg på noen brett, men de er ikke det helt store problemet, heller.

Så, um, jeg vet ikke. Dette er et helt greit spill, det koster 22 kroner og det gir en drøy time med artig pusling. Ville jeg spilt det hvis det ikke dumpet inn en anmelderkopi? Nei, neppe. Føler jeg at jeg kastet bort tiden min ved å spille det? Nei, det kan jeg heller ikke si. Super Geisha Neon er solid spillhåndtverk, og problemet hva en anbefaling angår er jo egentlig bare at dette er en type spill det finnes vanvittig mange av, inkludert en hel haug nye og gamle klassikere som jeg egentlig heller vil anbefale. Men skulle det ende opp på kontoen din etter et Steam-salg eller noe slikt, tror jeg nok du også vil ha en trivelig time med det.

Vi mottok en anmelderkode av Super Geisha Neon, som er ute på Steam nå.

Oppdatering 29. november: Okay, det er rart med en oppdatering SÅ lenge siden publisering, men jeg legger merke til at prisen har blitt satt opp til 65 kroner. Så jeg tror fint du kan hoppe over dette spillet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.