Dette rollespillet ble utviklet av én mann

Caves of Lore henter inspirasjon fra klassikerne, og er ute nå.

Et av spillene jeg gleder meg til i år er det norskutviklede rollespillet Skald: Against the Black Priory, som er åpenbart inspirert av nittitallets klassikere i sjangeren. Men det er ikke alene om å hente inspirasjon fra det jeg mener er en glemt gullalder for rollespill, og nylanserte Caves of Lore ser temmelig interessant ut.

Alltid gøy med turbasert kamp.
Alltid gøy med turbasert kamp.

Tradisjonelt rollespill

Her spiller du en fyr som … vel, faller ned i et hull. Uheldigvis leder dette hullet til et gigantisk hulesystem fullstappet av monstre og fæligheter, men heldigvis har det også vennligsinnede folk og dyr, inkludert flere som kan bli med hovedpersonen på eventyrene hans. Totalt kan du ha seks figurer i gruppen, noe som blant annet kommer godt med i de turbaserte kampsituasjonene.

Spillet er et enmannsprosjekt som visstnok har tatt rundt fem år å lage, og nå er det altså ute på Steam og Android. Brukeranmeldelsene er positive, men påpeker at spillet har sine særegenheter og småfeil. Men etter en tidsinvestering på fem år er det vel tvilsomt at skaperen bare har tenkt å hive spillet ut på markedet og så glemme det, så vi får satse på at det får ekstra finpuss.

Her kan du se en trailer:

Og her kan du se YouTuberen Splattercat spille spillet, for et greit inntrykk av hva det har å by på:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.