Shadow Tactics-skaperne med fantasyspill

Taktikk med sjørøvere, spøkelser og monstre i Shadow Gambit: The Cursed Crew.

Tyske Mimimi Games har blant annet laget Shadow Tactics: Blades of the Shogun og Desperados III, og er altså ganske gode på sanntidsbasert taktikk ala Commandos/Desperados. Nå har de kunngjort et nytt spill, Shadow Gambit: The Cursed Crew, og denne gangen tas vi med til en fantasy-versjon av Karibien der det overnaturlige rår.

Spillet gir deg kontroll over den vandøde piraten Afia, som må lede mannskapet ditt på sjørøvertokt. Men dere trues hele tiden av Inkvisisjonen, som har lite til overs for spøkelsespirater, og dermed gjør jobben med å røve saltmat og søtmat og penger og gull (eller strengt tatt magiske gjenstander som kan hjelpe dere mot inkvisisjonen) ganske vanskelig.

Det ser ut som et Mimimi-spill, ja.
Det ser ut som et Mimimi-spill, ja.

Færre begrensninger enn tidligere

Utviklerne forteller at siden de har droppet de relativt realistiske settingene fra tidligere spill til fordel for ren fantasy, har de nå hatt stor frihet til å slå seg løs med spennende mekanismer. Hvert medlem av mannskapet skal ha helt unike egenskaper, og du velger selv hvem du vil ha med deg på de ulike oppdragene. Du kan også manipulere selve tiden, og spole tilbake når ting går galt.

Ellers snakker utviklerne mye om frihet denne gangen, noe jeg syntes høres lovende ut. Jeg likte for eksempel Shadow Tactics veldig godt, men følte meg ofte låst til de løsningene designerne tilsynelatende hadde planlagt for meg.

Shadow Gambit: The Cursed Crew kommer til PC, Xbox og PlayStation i løpet av året, og du finner plenty av steder der du kan få fatt i det på det offisielle nettstedet. Her er en video der du får se og høre hvordan spillet fungerer:

Så har vi en ren trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.