Fredagsquiz: Kjenner du disse arkadespillene?

Verdens dårligste skjermbildefotograf har vært på tur med kameraet igjen.

Jeg tok en tur for å teste noen arkademaskiner her om dagen, og tenkte som jeg alltid gjør at det er lurt å ta noen fotografier i tilfelle jeg skulle trenge dem for fremtidige artikler her på Spillhistorie.no. Men da jeg kom hjem og sjekket kameraet, oppdaget jeg at bildene var helt forferdelige.

Grusomme vinkler, gjenskinn i skjermen og fullstendig mangel på fokus – det går jo omtrent ikke an å kjenne igjen hvilke spill jeg har tatt bilder av! Men kanskje du kan hjelpe?

Hvor mange av spillene under klarer du å identifisere? Vi kjører vanlig fredagsquiz-regel med at du gjerne må fortelle hva du klarer når som helst, men ikke må identifisere noen av spillene i svarene dine før midnatt, natt til lørdag. Så får flest mulig sjansen til å prøve seg før svarene (forhåpentligvis) dukker opp i kommentarfeltet.

Noen spille kanskje mer utfordrende enn andre, fordi de tilhører serier der det kan være vanskelig å se forskjell på spillene. Så vi er kanskje litt ekstra greie når det kommer til dem.

Her er spillene (ja, vi kjører femten spill denne gangen!):

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Det er lov å google seg frem til svar ved hjelp av informasjon fra bildene, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Fasiten kommer forhåpentligvis i kommentarfeltet!

Vil du ha flere utfordringer? Her finner du alle fredagsquizene vi har publisert!

18 kommentarer om “Fredagsquiz: Kjenner du disse arkadespillene?”

 1. Klarer noen.
  Har nok 1,2,5,8,9,11,12, kanskje 15.
  4 og 6 ser kjent ut, men kommer nok aldri på.
  Nummer i serien på noen kan være usikkert.

  Svar
 2. lørdag.
  Here goes.

  1 Gauntlet
  2 Outrun
  3
  4
  5 Crazy Taxi
  6
  7
  8 Zaxxon (husker ikke dette fra arcade, men hadde på C64)
  9 Tekken (gjetter nr 3)
  10
  11 Ghost’n’goblins
  12 Donkey Kong
  13
  14
  15 Street Fighter (men en hel hurv å velge i, kan ikke stedfeste)

  Svar
 3. Ånei! Jeg var ikke rask nok. Jeg kjenner til bare nummer 1 og det er det eneste. Men nå er den nevnt. Støtter i alle fall Kev sitt forslag ;)

  Svar
 4. Jeg har kjente igjen eller har sett 1, 2, 3, 6, 11 og 12.

  3. Operation Wolf. Kansje Cabal eller noe i den sjangeren med gun’er
  6. Metal Slug . litt usikker på hvilken. Husker ikke i farten hvor mange det i serien. IV ?
  11. kan være ghost and gouls

  Alltid spennende å trimme hukommelse og kunnskap med disse quizene.

  -Audun

  Svar
  • 3. er nesten riktig, det er (som Terje nå har postet) oppfølgeren.
   6. er antakeligvis riktig. Proff som jeg er ble jeg plutselig usikker på hvilken utgave det er. Får dobbeltsjekke neste gang. :)
   11. er riktig-ish, det er Ghouls ‘n Ghosts.

   Svar
 5. Visste det ville lønne seg en dag å ha hengt rundt arcademaskinene som guttunge!

  1: Bubble Bobble. Ok, husker den fra C64 bare.

  2: Out Run. Men jeg så bare oppgfølgeren Turbo Out Run i sin tid

  3: Operation Thunderbolt, oppfølgeren til Operation Wolf, spilte originalen en del men så denne oppfølgeren en gang bare.

  4: Mortal Kombat 3. Det er ihvertfall ikke det første, men mulig det er nummer to. Spilte enern mye på Amiga som er en faktisk god port, og nummer tre stod på et gatekjøkken vi besøkte mye. Nummer to har jeg nok aldri spilt.

  5: Må være Crazy Taxi. Jeg spilte det aldri, men det var mye skriverier om det i spillmagasiner rundt Dreamcast-launchen

  6: Metal Slug. Det kan være hvilket som helst av de, den karakteren er med i dem alle

  7: NARC. Husker jeg var storøyd over hvor brutalt det var, og hvor realistisk det så ut :D

  8: Zaxxon. Spilte dette på C64 ja, hadde begge C64-versjonene faktisk. Nord-Amerika og Europa fikk hver sin

  9: Tekken 3. Det var ihvertfall i dette som Xiaoyu ble introdusert. Spilte Tekken 2 mye på PS1, og der var hun ikke med. Tekken 3 var og en arcademaskin som stod på et lokalt gatekjøkken, vi gikk noen runder på den ja

  10: Gryzor. Hvis noen svarer Contra her så kvæler jeg dem. Pet peeve, kan utdype. :D

  11: Ghouls ‘n Ghosts. Denne bare kjenner jeg godt, de fleste portene har hvert sitt legendariske Tim Follin-lydspor. :)

  12: Donkey Kong. Har aldri sett arcademaskinen tror jeg, muligens i Manchester den gangen. Men har vel sett nok av det spillet ellers

  13: Silkworm. Har spilt Amiga-porten ihjel, og den er bortimot arcade-perfekt

  14: Denne kjenner jeg igjen, og har spilt den i sin tid, det er jeg sikker på. Men nanvnet er borte for meg. Har jeg rett hvis jeg tror at man får forskjellige nye våpen i form av sidevogner man finner til motorsykkelen?

  15: Puzzle Bobble? Puzzle Fighter? Litt usikker på hvem serie det er, jeg har aldri spilt noen av dem

  Svar
 6. 14 er Thundercade. Akkurat som i fjor så kjente jeg spillet igjen med en gang, men husker ikke tittelen. Så denne gangen googla jeg meg frem til den. Det er en ganske artig vertikalscrollende shmup, med den vrien at man kjører en motorsykkel og kobler på sidevogner med ekstravåpen. Huska den detaljen rett i fjor og. ;)

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.