Sirkusgalskap med Fiendish Freddy

Pluss: Infiltrator og Infiltrator II. Relansert på GOG.

Retroutgiveren Throwback Entertainment har sluppet tre nye (veldig gamle) spill på GOG. Det jeg tror kanskje flest vil kjenne igjen er Fiendish Freddy’s Bigtop o’ Fun, et småsurrealistisk sirkusspill i Summer Games-stil der du må spille seks ulike minispill inspirert av ting som muligens finner sted på sirkus.

Fiendish Freddy.
Fiendish Freddy.

Minispillene inkluderer å bli skutt ut som menneskelig kanonkule, å stupe fra timeteren og ned i ei tønne/bøtte/en kopp, å kaste kniv på en blink med en lettkledd dame på (poenget er å ikke treffe henne) og mer normale greier som balansering på line og sjonglering. Alt presenteres selvsagt med en god dose humor.

Konsensus på Spillhistories Discord er at Fiendish Freddy vekker gode minner, men at det var blodig vanskelig. Kanskje det har blitt lettere nå som folk har fått 30+ ekstra år til å finjustere refleksene på? Eller kanskje ikke. Det er i alle fall DOS-versjonen som er ute på GOG. Den ser ut som Amiga-versjonen, men høres neppe ut som den…

Sniking på åttitallet

Infiltrator.
Infiltrator.

Throwback har også sluppet Infiltrator og Infiltrator 2. Disse burde vel strengt tatt vært lansert i en samlepakke, men såpass hyggelige mot potensielle kjøpere har ikke Throwback vært. Begge spillene leverer uansett en kombinasjon av helikopter«simulator» og snikespill, der du må fly til fiendens base og infiltrere dem.

Infiltrator-spillene hadde et godt rykte på Commodore 64 i alle fall, og som tidlige eksempler på snikespill er de egentlig ganske interessante fra et spillhistorisk perspektiv. Det er DOS-versjonene som er ute her. De ser ut til å være mer eller mindre direkte overføringer av Commodore 64-utgavene.

Som så ofte før syntes jeg det er på sin plass å undre seg litt over prisnivået Throwback Entertainment har lagt seg på. 80 kroner for Fiendish Freddy er så vidt ikke helt galskap, selv om det burde vært mer enn PC-versjonen i denne pakken. Men 80 kroner fullpris for hvert av Infiltrator-spillene? Da skal man være ganske glad i originalene for å bite på, tenker jeg.

Uansett, her er trailerne:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.