Redd Kennedy for å redde verden

I åttitallseventyret Guardians of Infinity: To Save Kennedy må du reise i tid for å redde den amerikanske presidenten. Um, og det er en dinosaur her.

Retroutgiveren Ziggurat Interactive har relansert teksteventyret Guardians of Infinity: To Save Kennedy på Steam og GOG. Dette spillet ble opprinnelig lansert i 1988, og ble aldri spesielt godt kjent da det kom – men hos spillere som liker obskure og annerledes spill, har det et godt rykte.

Spillet bruker mest tekst, men har også bilder.
Spillet bruker mest tekst, men har også bilder.

Tiden renner ut

I år 2087 holder selve tiden på å gå helt i surr, og etter mye om og men viser det seg at problemene startet tilbake i 1963, da den amerikanske presidenten John F. Kennedy ble skutt og drept i Dallas. Du leder en gruppe tidsreisende agenter som nå må reise tilbake i tid for å forhindre atentatet fra å lykkes.

Spillet kontrolleres som et teksteventyr der du gir kommandoer (via dialog) med agentene dine, for å fortelle dem hva de skal gjøre. Dette involverer å oppsøke og snakke med over 100 historiske personer, for å gradvis arbeide seg inn i Kennedys innerste krets, og inkludert sammen med spillet (nå som pdf-fil) finner du dokumentasjon om disse.

Dialog med en agent.
Dialog med en agent.

Denne dokumentasjonen er helt nødvendig for å kunne fullføre spillet. I tillegg følger det med en novelle og manual – jeg tipper at den originale spillboksen var ganske tung. Guardians of Infinity: To Save Kennedy ble laget av et studio som het Paragon Software, som senere begynte å fokusere mer på rollespill og etter hvert endte opp som et internt MicroProse-studio.

Og nei, jeg vet ikke noe mer om dinosauren. Den dukket sikkert opp da tiden begynte å slå floker, og har kanskje ikke så voldsomt mye å gjøre med Kennedy å gjøre. Kanskje traileren gir svar?

Funfact: Da dette spillet ble lansert var det 25 år siden Kennedy ble drept. Nå er det cirka 35 år siden spillet kom ut.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.