Dette rollespillet vekker minner om Morrowind og Oblivion

Tainted Grail: The Fall of Avalon har fått tidliglansering.


Det er ikke hver dag det dukker opp et nytt førstepersons rollespill i stil med Bethesda-klassikerne Morrowind og Oblivion, men i går ble Tainted Grail: The Fall of Avalon lansert i «early access». I dette spillet sendes vi til en fantasiverden inspirert av mytene om Kong Arthur, men med en mørkere og muligens litt Lovecraft-inspirert vri.

Uh, tror jeg utforsker et annet sted, jeg.
Uh, tror jeg utforsker et annet sted, jeg.

Kong Arthur er død for lengst, og menneskene i Avalon sliter med en dødelig pestsykdom og en magisk korrupsjon som kalles «wyrdness». Om noen kan redde dagen må det jo være deg, som i ekte Elder Scrolls-stil våkner opp fanget i en fengselscelle. Spillets univers er basert på bøkene til den polske fantasy-forfatteren Krzysztof Piskorski.

Når du etter hvert klarer å rømme venter en åpen verden full av ruiner, huler og andre ting å utforske.

Fortsatt langt fra ferdig

Utviklerne, som står bak det godt likte samlekortrollespillet Tainted Grail: Conquest, bedyrer at det de prøver på med sitt nye spill ikke er å gi deg en AAA-opplevelse anno 2023. Men det er sikkert like greit, for ved å holde utviklingsbudsjettet på et mer fornuftig nivå kan de sikte seg inn på en nisje med rollespillere i stedet for å skulle appellere til «alle».

Per nå får du ikke hele spillet, men det første kapittelet som utviklerne anslår vil ta mellom ti og femten timer å fullføre. Siden spillet kommer til å utvikle seg kraftig i løpet av «early access»-perioden advarer de at lagrefilene kan bli ødelagt når spillet får større oppdateringer.

Spillet er altså ute på Steam og GOG, enten du tar sjansen på det nå eller velger å legge det i ønskelista. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.