Lemmings møter Worms møter …

Moons of Darsalon ser ut som en skikkelig kul sjangerblanding.

Da jeg først la merke til Moons of Darsalon var det presentasjonen jeg bet meg merke i – spillet bruker en herlig kombinasjon av moderne 2D-grafikkteknologi og begrensninger kjent fra gamle plattformer. Men det tok ikke lange tiden før jeg la merke til at spillet har mye mer å fare med enn grafikken.

Her ble det litt Choplifter.
Her ble det litt Choplifter.

Det virker rett og slett som en helsprø sjangerblanding av den typen vi ser litt for få av for tiden. I utgangspunktet ser det ut som et 2D action-/plattformspill, men det har også et Lemmings-inspirert aspekt med sivilister du må guide gjennom miljøene. Så får vi et hint av Worms, ved at du både kan ødelegge landskapet og bygge nye veier.

Legg til masse farkoster som kan brukes og en realistisk fysikkmotor med blant annet simulert væskefysikk, og resultatet … vel, det ser temmelig gøy ut. Brukeranmeldelsene på Steam er enige med meg, den eneste negative av de totalt 57 anmeldelsene stammer fra en fyr som ikke var forberedt på å måtte redde folk og bare ville ha action.

Dermed er spillet lagt til i ønskelista, og jeg regner med å få kjøpt det om ni til fjorten måneder. Kanskje jeg også får spilt det (jeg har bare 1972 spill på Steam-kontoen, så tid bør det jo ikke stå på). Her er i alle fall en trailer:

Dette er forresten ikke det første Darsalon-spillet jeg har skrevet om her på nettstedet. Fra før av har vi Thrust-inspirerte Pilots of Darsalon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.