JRPG-kultklassikeren Live a Live er sluppet på PC og PlayStation

Spillet var opprinnelig Japan-eksklusivt, men nyversjonen er tilgjengelig for alle.

Live a Live er et av mange Japan-eksklusive spill jeg ærlig talt må innrømme å aldri ha hørt om, men det skal ikke så voldsomt mye research til for å se at det har et godt rykte både i Japan og hos vestlige spillere som liker å fordype seg i spill importert derfra.

Veldig pent.
Veldig pent.

Spillet kom opprinnelig til SNES i 1994. Det er et rollespill, men det har ikke én stor historie å følge. I stedet består det av en rekke individuelle historier, satt til alt fra en fjern huleboerfortid til en fremtid der romreiser er standard. Men det historiene ser ut til å ha felles er hovedantagonisten, som alltid ser ut til å være variasjoner av samme figur.

I fjor lanserte Square-Enix en nyversjon av Live a Live på Switch, og nå er den også tilgjengelig på PC (Steam) og PlayStation 4/5. Hele spillet er gjenskapt med den samme lekre 2D/3D-grafikktypen de brukte i nye Octopath Traveller, og lydsporet har i tillegg fått en totalrenovering takket være originalkomponist Yoko Shimomura.

Ellers ser det ut som spillet i stor grad er det samme som før, men det skal ha blitt gjort mer tilgjengelig for nye spillere. Det er den opprinnelige utviklersjefen Takashi Tokita som har rollen som produsent på nyversjonen.

Nye Live a Live er altså å finne på PC og PlayStation (samt Switch), og en demo er tilgjengelig på begge de nye plattformene. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.