Tjen deg rik på aksjer og innsidehandel

Det nye økonomispillet Stonks-9800 ser ut som en fancy versjon av Oslo Børs.

Stonks-9800 er en kombinasjon av aksjespill ala gode, gamle Oslo Børs og enkel livssimulator. Du får rollen som en japansk forretningsmann på åttitallet, og må prøve å tjene deg rik på aksjemarkedet. Samtidig må du sikre at du ikke jobber deg i grava, mens du gradvis prøver å forbedre din egen livssituasjon. Du kan visst også bli bedre kjent med assistenten din (se bildet over).

Tror jeg kjøper opp Ninento.
Tror jeg kjøper opp Ninento.

Du velger selv hvor lovlig virksomheten din skal være, men som i virkeligheten kan konsekvensene av dårlige valg bite deg i bakenden, og det er til og med mulig å ende opp bak lås og slå. I tillegg har det flere minispill, om du blir lei av tall og heller vil tjene penger på ting som pachinko eller hesteveddeløp.

Spillet bruker en visuell stil som minner om spill for japanske hjemmedatamaskiner fra slutten av åttitallet og starten av nittitallet. Naturligvis også med CRT-filter.

Stonks-9800 er ute i «early access», der det vil være i «ikke mer enn ett år.» Det virker som planen er å bruke den tiden på finpuss, samt å legge til nye hendelser og muligheter underveis i spillet. Men utvikleren påpeker at det byr på en ganske komplett opplevelse allerede, en påstand de positive brukeranmeldelsene ser ut til å understøtte.

Trailer:

En kommentar om “Tjen deg rik på aksjer og innsidehandel”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.