Utviklingen av nye Little Big Adventure er stanset

Ingen utgivere ville støtte prosjektet. Også nyversjonene er i fare.

For et par år siden annonserte utviklerstudioet 2.21 at de ville lage et helt nytt Little Big Adventure-spill. Det skulle representere en ny start for nittitallsserien, og utviklerne så for seg å lage et fullskala actioneventyr. Ikke et «AAA-spill», men i stil med større indie-prosjekter.

Men nå har de kunngjort at utviklingen er stanset, og at de per nå ser på spillet som kansellert. De ser seg også nødt til å si opp ansatte for å holde studioet gående. Grunnen er manglende interesse fra utgivere eller andre som ville være i stand til å finansiere utviklingen.

Little Big Adventure Remastered.
Twinsens Little Big Adventure Remastered.

– Twinsens fremtid henger i en tynn tråd

Nå fokuserer de alt de har på nyversjonene av Little Big Adventure 1 og 2. Men også disse ser ut til å være i fare; studioet trenger penger, og må enten få en utgiver for nyversjonene (noe som sannsynligvis er lettere i  og med at kostnadene er lavere) eller øke inntektene via for eksempel folkefinansieringsplattformen Patreon for å kunne klare det på egenhånd.

Et annet alternativ er å samarbeide med et annet studio om prosjektet. Uansett hva som skjer virker det som studioet har kniven på strupen, for de sier at Little Big Adventure-seriens fremtid henger i en tynn tråd i de neste ukene.

Om ting går i orden vil de vurdere å implementere noen av ideene fra det nå kansellerte spillet i nyversjonene, men den prosessen ligger uansett en stund frem i tid. Nyversjonene bruker Unreal-motoren, og da de ble kunngjort var det med planlagt lansering i 2024.

2.21 er forøvrig ikke et tilfeldig selskap som har skaffet seg rettighetene til en klassisk serie. I stedet består studioet av flere veteraner fra originalutvikler Adeline. En av studioets grunnleggere, Didier Chanfray, var medskaper og nivådesigner på Little Big Adventure, og medskaper (og Alone in the Dark-veteran) Frédérick Raynal sitter i det kreative styret.

De gamle spillene eksisterer heldigvis fortsatt, og hvis du føler for å mimre eller finne ut av hva de handler om, har podcasten cd SPILL en episode om dem.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.