Gamle mysterier med Sherlock Holmes

En av sakene fra 1993-spillet Sherlock Holmes: Consulting Detective vol. III har dukket opp på Steam.

Tilbake i 2015 lanserte utgiveren Zojoi nyutgaver de tre sakene fra Sherlock Holmes: Consulting Detective, som var et av de første spillene som brukte ekte video for alle aspekter av spillet og som kun var laget for CD-ROM. Sakene ble publisert som separate spill, som også kunne kjøpes kombinert.

Holmes og Watson på jobb. Det ser ut som videomaterialet var lagret på VHS, men det er nå i alle fall bedre her enn i originalspillet!
Holmes og Watson på jobb. Det ser ut som videomaterialet var lagret på VHS, men det er nå i alle fall bedre her enn i originalspillet!

Nå har Zojoi plutselig vendt tilbake til serien, og sluppet Sherlock Holmes Consulting Detective: The Case of Banker’s Final Debt på Steam. Dette er en av de tre sakene originalseriens tredje spill, som opprinnelig ble sluppet i 1993.

Spillet følger mesterdetektiven himself, som må finne ut hva som skjedde med finansmannen Oswald Mason. Han ble funnet død i sitt hjem, og ble tilsynelatende drept da han overrumplet en innbruddstyv. Men er det så enkelt? Neppe! For å komme til bunns i sakene må du blant annet gjennomføre avhør, og lete etter spor i avisartikler (som i brettspillet serien er basert på).

Zojoi forteller at de har digitalisert det originale videomaterialet på nytt, mens grensesnittet og resten av grafikken i spillet er i moderne oppløsning. Sannsynligvis planlegger de å følge opp med flere saker fra serien. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.