Spillbutikken for Xbox 360 stenges neste år

Over 220 Xbox 360-spill vil ikke være å få tak i lenger.

Den digitale spillbutikken til Xbox 360 har holdt åpent betydelig lenger enn de tilsvarende tjenestene hos blant annet Nintendo, men den 29. juli 2024 er det slutt. Det betyr at du ikke lenger kjøpe nye nedlastbare spill på Xbox 360, eller innhold til disse. Heldigvis vil det fortsatt være mulig å laste ned spill og innhold man har kjøpt, enn så lenge.

Xbox 360 er i en relativt god posisjon med tanke på bakoverkompatibilitet på moderne Xbox-maskiner, og nedleggelsen av Xbox 360-butikken vil ikke påvirke spill som har blitt gjort tilgjengelige på markedet for nyere maskiner. Dessuten er det selvsagt fortsatt mulig å få fatt i fysiske spill på eBay og slikt.

Men totalt vil over 220 spill for Xbox 360 ikke lenger bli mulige å oppdrive (lovlig, i alle fall), ettersom de verken er tilgjengelige på nyere maskiner eller på fysisk plate. En komplett liste over disse finner du hos VGC. Mange av spillene er heldigvis fortsatt tilgjengelige for andre plattformer, som Steam.

Microsoft har ingen planer om å gjøre flere Xbox 360-spill kompatible med nyere systemer. Mer informasjon finner du hos dem.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.