Mystiske puslenøtter i kultklassikeren Obsidian

Som nå er tilgjengelig på Steam.

Eventyrspillet Myst kom ut tidlig på nittitallet, og ble en helt absurd suksess. Det tok heller ikke lang tid før andre utgivere ville ha en bit av Myst-kaka, og på ett tidspunkt virket det som PC-spillmarkedet skulle drukne i Myst-kloner. Dermed gikk det som det ofte gjør: Folk ble lei, og sluttet så godt som helt å kjøpe dem.

Hm, må han her godkjenne ett eller annet, tro?
Hm, må han her godkjenne ett eller annet, tro?

Obsidian har alle de vanlige Myst-klone-trekkene. Det er et førstepersons eventyrspill med forhåndsrendret grafikk der du utforsker en mystisk og surrealistisk verden, og løser intrikate puslenøtter mens du forsøker å finne ut av hva det egentlig er som foregår.

Hadde Obsidian dukket opp på markedet litt tidligere, ville det kanskje unngått å bli en kommersiell flopp. Det fikk nemlig rikelig med skryt fra pressen, og har også et godt rykte hos tilhengere av Myst-inspirerte eventyrspill. Men i 1997 var spillerne opptatt med andre ting, og Obsidian sank som en stein da det ble lansert.

Det er vel heller tvilsomt at den ferske relanseringen på Steam og Zoom Platform kommer til å bringe nye horder av spillere til Obsidian, men om du er en fan av spillet som ikke lenger får originalen til å kjøre på Windows-versjonen din eller ikke (lenger?) lider av Myst-tretthet og er klar for nye eventyr i samme sjanger, er det i alle fall ute nå.

Her er en veldig stilig trailer:

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.