Visste du at det finnes en PC-versjon av Thrust?

Det gjorde så godt som ingen andre heller, men nå er den tilgjengelig – 35 år etter at den egentlig skulle blitt lansert.

Thrust er en av de store Commodore 64-klassikerne. Spillet ble opprinnelig utviklet for BBC Micro, men utgiver Firebird (en divisjon av britiske Telecomsoft) innså raskt at de hadde med en liten perle å gjøre, så deres lisensierte Commodore 64-versjon kom faktisk på markedet før «originalversjonen» dukket opp.

Jeg har ikke så mange skjermbilder fra Thrust; forsøk på å ta bilder underveis resulterer typisk i krasj.
Thrust på Commodore 64.

Etter sin lansering i 1986 kom Thrust til flere plattformer, men det kom aldri til PC. Det vil si; det ble aldri utgitt for PC – en helt ferdig PC-versjon av Thrust var faktisk klar for lansering i 1988, antakeligvis tenkt å skulle ut på markedet via Firebirds søsterutgiver Rainbird, men så ble Telecomsoft solgt og av uvisse grunner ble lanseringen lagt på is, og glemt.

For kort tid siden klarte nettstedet Games that Weren’t å snuse opp spillets eksistens, og tidligere denne måneden ble det faktisk funnet en fungerende diskett med den ferdige PC-versjonen på. Så nå er den reddet, og tilgjengelig på nettet. Hele 17 kilobytes krever spillet av harddisken din, og du må bruke DOSBox eller tilsvarende for å få det til å kjøre.

Games that Weren’t beskriver PC-versjonen som en kurant overføring. På tross av at en PC i 1988 var mye kraftigere enn en Commodore 64, var ikke maskinvaren like godt egnet for myk skrolling og slikt, så spillet går ikke like glatt som i originalen. Men det fungerer greit nok, på tross av at det mangler Rob Hubbards smått legendariske lydspor.

Vil du spille heller spille en mer moderne versjon? Prøv Thrust Legend.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.