Legendariske Wizardry har fått nyversjon

Rollespillet ble sniklansert på fredag.

Torsdag kveld hintet Digital Eclipse om at de hadde noe Wizardry-relatert på gang. Jeg hoppet til konklusjoner jeg ikke burde ha hoppet til, men det gjør egentlig ikke noe at jeg tok feil. I stedet for The Making of Wizardry eller noe slikt, har utvikleren rett og slett lansert en fullskala nyversjon av det klassiske rollespillet.

Nye, gamle eventyr.
Nye, gamle eventyr.

«Det klassiske rollespillet» refererer altså til Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord, som opprinnelig ble lansert i 1981. Det er altså såpass gammelt at hvis vi hadde vært i 1981 og sett like mange år tilbake i tid, ville vi endt opp i 1939 – startåret for andre verdenskrig.

Bloggeren og rollespilleksperten CRPG Addict har blant annet dette å si om Wizardry:

– Wizardry er det første spillet som har alle elementene fra det moderne rollespillet i deres mest urgamle form: Utforsking av et miljø, et hovedoppdrag, taktisk kamp, et fullstendig gjennomført magisystem, et stort utvalg fiender, rollespillvalg og karakterutvikling gjennom både forbedring av figuren og tilegnelse av nytt utstyr.

Turbasert kamp.
Turbasert kamp.

I tillegg til å ha en massiv påvirkning på hvordan vestlige rollespill utviklet seg i årenes løp, havnet Wizardry også i Japan der serien i praksis plantet spiren for det som i dag kalles JRPG-spill. Det er nok også derfor den har levd videre i Japan etter at originalutvikler, kanadiske Sir-Tech, gikk dukken for cirka 20 år siden.

Digital Eclipses versjon av Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord er bygd på koden fra 1981-spillet, så spillmekanismene fungerer i utgangspunktet så godt som likt. Du kan til og med velge å bruke det originale grensesnittet. Men spillet har fått full 3D-grafikk, og en haug av moderniseringer med tanke på brukervennlighet.

Du kan legge det gamle grensesnittet over det nye.
Du kan legge det gamle grensesnittet over det nye.

Wizardry er per nå i «early access», der hele kjernespillet skal være spillbart og mulig å fullføre, men der flere elementer fortsatt er uferdige. Digital Eclipse advarer om at fremtidige oppdateringer kan ødelegge lagrefiler, så man må spille med det i mente. De anslår at den ferdige utgaven vil slippes før 2024 er omme.

Du finner Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord på Steam og GOG, og det har også et offisielt nettsted. Her er en trailer:

Her er noen gammel vs. nytt-bilder:

En kommentar om “Legendariske Wizardry har fått nyversjon”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.