Wizardry-serien får endelig som fortjent

Folkene bak Atari 50 og The Making of Karateka vender blikket mot superviktige Wizardry.

Wizardry fra 1981 var langt fra det første datarollespillet, men det var det første spillet som hadde alle elementene vi i dag ser på som fundamentale for sjangeren i ett og samme spill. I tillegg til å ha en massiv påvirkning på hvordan vestlige rollespill utviklet seg i årenes løp, havnet Wizardry også i Japan der serien i praksis plantet spiren for det som i dag kalles JRPG-spill.

Spennende!
Spennende!

Likevel er Wizardry-serien stort sett glemt i dag, i alle fall utenfor Japan der den fortsatt får nye spill nå og da. Heldigvis har vi Digital Eclipse, som kort etter sitt mesterlige og viktige The Making of Karateka nå – etter alt å dømme – kommer til å ta for seg Wizardry på samme vis [se oppdatering under].

Jeg leser strengt tatt mellom linjene her. Alt jeg har å gå etter er et teaser-bilde fra sosiale medier. Men motivet er lett gjenkjennelig, og vi vet de har tenkt å fortsette Gold Master-serien sin. Så det gjenstår å se hvordan de har tenkt å gjøre dette, bare at de vil gjøre det.

Det gjenstår også å se hvilke Wizardry-spill de kommer til å ta for seg – hovedserien har totalt åtte, der det siste kom i 2001, og det er vel usannsynlig at alle blir med. Det mest sannsynlige er kanskje de fire første, som alle kjører på samme motor og dermed kanskje også kan få en felles oppgradering.

Vi får bare se hva som skjer. Les mer om Wizardry (og hvorfor serien er viktig) hos CRPG Addict.

  • Oppdatering: Jeg tok dessverre feil om prosjektets natur, da det er snakk om en ren nyversjon i stedet. Like fullt ganske kult – les mer her.

En kommentar om “Wizardry-serien får endelig som fortjent”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.