Fredagsquiz: Kjenner du disse DOS-spillene?

Kim har sett seg lei av Amiga-fokuset, og gir oss en ordentlig DOS-quiz.

Ah, endelig litt DOS-tid! Er du en av de som har lengtet etter noen kvalitetsspill i motsetning til det du finner i et visst NM? Ikke det? Vel, du er fanget nå. Her er 10 DOS-spill som har en (veldig) løs kobling på et eller annet vis til 10 spill du har måttet lide deg igjennom de siste dagene. Noen av spillene her har kommet til andre plattformer også, men absolutt ikke til visse personers favorittplattform! Quizen er muligens litt vanskelig, men jeg tar kun selvkritikk hvis du skriver «DOS er best» i kommentarfeltet.

Her kan du i motsetning til NM i Amiga-spill ikke vinne noen verdens ting, men det er jo selvsagt fordi dere alle allerede har en maskin som kjører DOS stående hjemme, så jeg trenger ikke friste med slike bestikkelser.

Svarene sendes til kommentarfeltet, og vi setter pris på om du ikke røper titlene før midnatt, natt til lørdag. Men du må gjerne fortelle hvor mange du klarer å gjette før den tid.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Det er lov å google seg frem til svar ved hjelp av informasjon fra bildene, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Fasiten blir nok etter hvert klar i kommentarfeltet.

Vil du ha flere utfordringer? Her finner du alle fredagsquizene vi har publisert!

21 kommentarer om “Fredagsquiz: Kjenner du disse DOS-spillene?”

 1. 2, 4, 7, 9 (skulle bare mangle!) er jo greie.
  Og er vel ikke så mange med grafikken til nr 8 så satser på at jeg har den inne også!

  Svar
  • 4 er riktig! 8 er faktisk ikke helt riktig, du må sjekke tematikken i bildet. Som sagt har alle spillene her et hint mot et av spillene i Amiga-NM. Dette har et av de mer tydelige hintene.

   Svar
  • Riktig, riktig og riktig! Tre klassikere der, to fra Sierra og et fra Microprose. Quest for Glory 4 heter «Quest for Glory: Shadows of Darkness». Kjent for å være det beste Quest for Glory-spillet, sikkert til store protester fra Joachim. ;)

   Svar
 2. Mangler fremdeles en del spill her. Et har blitt identifisert på Spillhistories eminente Discord.(Bli med der om du fremdeles ikke har det!) Ingen har skrevet «DOS er best» heller, så jeg tar ingen selvkritikk for vanskelighetsgraden! Det er mange AAA-utgivere/utviklere her, så den er ikke sååå obskur heller.

  Svar
  • Det er helt riktig! Lagd av Activision faktisk.Virker som et veldig originalt og interessant spill utviklet i samarbeid mellom en tidligere CIA-topp og en tidligere KGB-topp. Jeg hadde aldri spilt det før, men i de få minuttene jeg brukte i spillet på å lage bildet til denne quizen så ble jeg absolutt interessert i å spille det videre. (Virket relativt vanskelig, da) Er til salgs på både GOG og Steam.

   Svar
  • Er nok ikke det, selv om det er et veldig arkadefotballspill. Lagd av et gigantisk selskap man vanligvis ikke forbinder med fotballspill.

   Svar
  • Riktig og riktig! Alone in the Dark 2 har pirattema, og Gabriel Knight 2 er en av de store klassikerne hos av Sierra-eventyrspill. Interessant fun fact: Selv om det bare hintes kraftig til, regnes en av hovedkarakterene i Gabriel Knight 2 som en av de første skeive karakterene i et dataspill.

   Da mangler vi bare alle sportsspillene, 1,3 og 10. Utvikleren av basketballspillet lagde faktisk basketballspill helt fram til 2018. (Jeg trodde de fremdeles lagde basketballspill, men tydeligvis ikke). Utvikleren av fotballspillet er kjent for flere gigantserier som alle føles nesten like, mens utvikleren av wrestlingspillet er mest kjent for en veldig brutal slossespillserie.

   Svar
 3. 1 er riktig. Den fullstendige tittelen er «Lakers versus Celtics and the NBA Playoffs». Lagd av EA, og det er det første basketballspillet med ekte navn (så vidt jeg kunne skjønne), inkludert en ikke helt ukjent Michael Jordan.

  3 er riktig selskap, men ikke riktig navn.

  10 er også helt riktig! Lagd av Midway Games, som var mest kjent for Mortal Kombat. Det har jo akkurat kommet et nytt spill i den serien, men Midway gikk konkurs og ble kjøpt opp av Warner Bros i 2009, så nå er det noen helt andre som melker den kua. WWF Wrestlemania er et utrolig kult spill forøvrig, basert på et arkadespill.

  Svar
   • Bra jobba! Da var alle identifisert til slutt! Action Soccer kom faktisk så sent som i 1995, hele to år etter det første Fifa-spillet. Ganske artig arkadefotballspill, som bare kom til DOS, og det kan man like!

    Svar
 4. Ble 2, 4, 7 & 9 på meg da. Burde kunne tatt Q!G også men mistenker at det bare er treeren jeg har spilt.

  Og Alone in the Dark 2 liksom. Skjønner at visse pirat-fans har spilt det men er første jeg har sett av det!

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.