Vil spillene drepe musikkindustrien?

BBC stilte spørsmålet i 1992. Vi vet jo svaret, men det er gøy å se hva man tenkte.

I 1992 var spillindustiren på full fart opp og frem i verden, og kanskje spesielt i Storbritannia der det vi i dag ser som tradisjonelle konsoller hadde stått veldig svakt takket være den enorme populariteten til hjemmedatamaskiner det var lett å piratkopiere for. Samtidig var det økonomiske nedgangstider, som andre bransjer fikk føle på kroppen.

Will video games kill the radio star?

I dette innslaget fra BBCs The Money Programme settes spillindustriens suksess spesielt opp mot at den britiske musikkindustrien opplevde stagnasjon på tross av CD-platene som gjorde musikkdistribusjon lettere enn noensinne (til puristenes store ergrelse). Programlederen lurer rett og slett på om videospill kommer til å drepe radiostjernen.

Innslaget har noen litt dommedagsaktige vibber, men er ellers ganske nyansert og gir et fascinerende inntrykk av markedet og hva man tenkte om fremtiden i 1992. I dag vet vi jo at spillindustrien har fortsatt å vokse, tidvis ganske eksplosivt, blant annet på grunn av ting de ikke hadde mulighet til å forutse i 1992. Men jommen hører vi ikke fortsatt på musikk også.

– But times have changed. Technology has transformed home entertainment. And many young kids are now growing up spending their time and their money on this kind of strange electronic world.

Her kan du se videoen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.