EA slutter å selge FIFA-spill

Ingen eldre spill i serien vil være tilgjengelige via digital distribusjon.

EA og den lugubre mafiaorganisasjonen FIFA har gått hver sine veier, og fjorårets FIFA-spill var som de fleste vet det siste i serien. Nå har gigantutgiveren også funnet ut at de skal slutte å selge alle tidligere spill i serien. Det betyr at det ikke lenger er mulig å kjøpe noen av dem fra Steam, PlayStation-butikken, Xbox-butikken eller Nintendo eShop.

FIFA Interational Soccer på Mega Drive.
Dette FIFA-spillet har riktignok ikke vært å få kjøpt på en stund, uansett.

Utgiveren har ikke sagt hvorfor de går til dette steget, så enn så lenge vet vi ikke om det av kontraktsmessige årsaker eller rett og slett fordi de ikke har lyst til at folk skal penses inn på det som fra neste FIFA-spill av blir en konkurrerende fotballspillserie.

Som vanlig vil du fortsatt kunne spille disse spillene om du har kjøpt dem fra før. Og for øyeblikket er FIFA 22 og 23 tilgjengelige på EA Play.

Det som er litt trist med denne saken er at enten man liker FIFA-serien eller ei, har den på grunn av sin status og størrelse vært med å ta pulsen på fotballens verden i 30 år, og hvert spill i serien er som en liten tidsmaskin til det året. Vil jeg mimre tilbake til storhetstiden til Start, da Christian Bolaños scoret årets peneste mål hundre meter unna meg, så har jeg et FIFA-spill for det.

Men så skal det jo sies at EA tradisjonelt kun har solgt nyere spill i serien digitalt (jeg tror FIFA 14 var det eldste spillet fortsatt tilgjengelig da endringen kom), så i praksis betyr ikke denne avgjørelsen så voldsomt mye. Og heldigvis er dette en serie som har fortsatt å komme i fysiske utgaver i alle år, så FIFA-spillene forsvinner ikke helt uansett.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.