Ønsk Nerdatorium velkommen til Spillhistorie.no

Her er en podcast om spill, metall og mye annet. Denne uken treffer vi Yusaf og Lars fra bandet Dødheimsgard.

Nerdatorium er en relativt fersk podcast, der André Kvebek og Maurice Adams snakker om spill og moro med artister og andre interessante personligheter. Da vi kom over podcasten oppdaget vi at her var det mange felles interesser, og da typisk ting vi allerede skriver om her på Spillhistorie.no. Så kanskje dere også er interessert?

Dermed blir det et lite samarbeid, der vi poster artikler om nye podcaster fra Nerdatorium (slik vi allerede gjør med flere andre podcaster). Men før vi går over på ukens episoder, kan vi jo bli kjent med vertene og podcasten.

Undertekst.
I dagens episoder hører dere disse glade karene (fra venstre): André, Yusaf, Lars og Maurice.

André Kvebek beskriver seg selv som en «old school gamer» med lang fartstid på Commodore 64 og Amiga 500. Maurice beskriver han som en gamer med bred smak, som for tiden «lider seg gjennom» spill fra From Software. Kvebek forteller:

– Jeg og Maurice Adams har holdt på en del i musikkmiljøet, og de gangene vi har vært ute å spilt konserter har mye av praten gått i gaming. Så jeg fikk ideen at mange i musikkmiljøet gamer, men få prater om det. Derfor skapte vi podcasten hvor vi snakker med musikere om gaming.

Han fortsetter:

– Etter hvert som vi lagde episoder ønsket vi å prate med folk fra andre miljøer også, og da fikk vi inn en del folk som lever av YouTube, streamere og så videre. Vi fant ut at vi nerder på så å si alt som har med spill å gjøre. Episodene våre er stort sett en god blanding av musikk og gode historier fra musikere, og hva slags forhold de har til gaming. Vi er opptatt av å skape en god atmosfære og stemning i studio, slik at gjestene våre kan fortelle om morsomme og interessante historier og slikt, som man ikke ville fått under et vanlig intervju.

Ukens episoder

Nerdatorium gjør ting litt ulikt mange andre podcaster, ved at de typisk legger ut todelte episoder. Slik er det også denne uken, hvor de har fått med seg Yusaf og Lars fra bandet Dødheimsgard. I løpet av episodene får vi ikke bare bli godt kjent med de to musikerne, men høre om klassikere som Commando, The Secret of Monkey Island, Another World, Cauldron og Hotel Mario.

Her er den første episoden, der vi det blant annet er mye diskusjon rundt Dødheimsgards nyeste plate:

Og her er nummer to, der vi etter hvert kommer mer inn på spillsiden:

Dere kan følge Nerdatorium på Facebook, Spotify og forhåpentligvis også BlueSky etter hvert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.