Nå kan du teste The Settlers-skaperens nye spill

Pioneers of Pagonia byr på landsbybygging i sjarmerende omgivelser.

Den tyske spillutvikleren Volker Wertich designet og programmerte det legendariske strategispillet The Settlers så godt som alene. For senere spill fikk han hjelp, før han forsvant ut av bildet og i stedet endte opp som hoveddesigner på SpellForce-serien. I tiden som har gått har The Settlers gått i flere ulike retninger, få av dem helt vellykkede.

The.. Pioneers of Pagonia.
The.. Pioneers of Pagonia.

Fra The Settlers til Pioneers of Pagonia

Wertich skulle egentlig være tungt involvert i utviklingen av det siste The Settlers-spillet, men ett eller annet skjedde bak kulissene og han ble fjernet fra prosjektet i stillhet (utad, i alle fall). Nå har han et alternativt spill på gang, nemlig Pioneers of Pagonia.

Dette skal ikke være noe forsøk på å gjenskape fordums storhet, men i stedet være et spill som tar mange av ideene fra The Settlers og moderniserer eller gjenskaper dem fra bunnen av. Her får vi bygge middelalderske byer med tusenvis av individuelle innbyggere, samt sette opp produksjonskjeder ved hjelp av over 40 ulike bygninger og over 70 ulike typer ressurser.

Spillet skal ikke slippes før i desember, og da er det også snakk om en «early access»-utgivelse. Men allerede nå kan du svippe innom Steam-siden for å finne en spillbar demo. Den er selvfølgelig ikke representativ for det ferdige spillet, men gir forhåpentligvis et inntrykk av hvor det er på vei. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.