Stor spillmesse i Kristiansand til lørdag

Prøv klassiske konsoller og datamaskiner, samt 20-25 arkade- og flipperspill. Retromarked blir det også.

I fjor arrangerte RetroCity et omfattende retromarked i lokalene til Sørlandets Travpark. Det ble en stor suksess, og til lørdag kommer «oppfølgeren». Denne gangen er fokuset dyttet enda mer over på opplevelsesbiten, og for å få plass til alt sammen er messearealet cirka dobbelt så stort som sist.

Det vil si at de besøkende får teste klassiske spill på en hel rekke ulike konsoller og datamaskiner fra spillenes rike historie, i tillegg til noen av arkade- og flipperspillene vi husker fra arkadehaller og utesteder. I tilleegg blir det turneringer, og selvsagt et stort retromarked der man kan kjøpe både spill og annet fra ulike selgere.

Arrangementet finner sted førstkommende lørdag, og dørene er åpne fra klokken 11.00 på formiddagen til 18.00 på ettermiddagen. Inngangsbillett koster 100 kroner per person (barn opp til tre år kommer inn gratis).

Håkon Puntervold, som mange av dere kjenner fra podcasten Spæll, er en av ildsjelene bak arrangementet. Han forteller at gjengen ble overrasket over den enorme responsen fjorårets arrangement fikk, og at det er tydelig dette er et konsept som treffer folk midt i hjerterota.

Bærbar Commodore 64, med indie-spillet Soul Force.
Bærbar Commodore 64, med indie-spillet Soul Force. Fra fjorårets messe.

Konsoller, datamaskiner og arkademaskiner

Mye av fokuset blir som nevnt på spill man kan spille selv. Håkon Puntervold forteller:

– I samme stil som i fjor, så blir det en slags «reise i tid». Vi har Atari 2600, NES, SNES, Sega Mega Drive, Sega Master System, Playstation 1, Philips CD-I og mye mye mer. På datasiden har vi fått god hjelp av to personer som er dyktige innenfor det feltet og som vet hva den datainteresserte kan ønske seg på en slik messe. Amiga, Commodore, Duke Nukem 3D i 8-player LAN…

Han fortsetter:

– Våre gode venner i High Score – Kristiansand Arkade & Flipperspill Forening kommer med et sted mellom 20-25 arkade og flipperspill. Et av flipperspillene som klargjøres er Super Mario Bros fra Gottlieb. Det er kanskje ikke rangert som et av de beste flipperspillene, men bare temaet og spillbrettet er noe for seg selv, og jeg kan ærlig se for meg en kø for at folk skal spille på det.

På arkadesiden er planen å stille ut en rekke arkadekabinetter med diverse spill på, og Puntervold understreker at alle spillene kjører på spillene originale kretskort.

– Ellers har vi jo SEGA-klassikeren Crazy Taxi! Upright med ratt og pedal i et gult og vakkert SEGA Naomi Universal-kabinett. Bare musikken i det spillet er et stykke for seg selv.

I tillegg har RetroCity fått hentet inn noen maskiner som mange lokale sannsynligvis har prøvd å spille på før, nemlig spillkiosker som brukte å stå i butikker der spill ble solgt på nittitallet – slik som GameZone, Ringo og lignende.

– Blant annet Nintendo 64-maskinen som sto på GameZone, så vi håper folk får frem litt minner når de spiller på denne. Dessuten har Nintendo og Elkjøp MegaStore Avenyen sendt det nyeste Super Mario Wonder-spillet og to Switch-er slik at folk kan prøve det også. Sånn … Nå sier jeg ikke mer, så får heller folk sjekke ut resten av utvalget på messa! Haha.

Niesene mine fikk prøve en eldre versjon av Mario Kart enn den de er vant med.
Niesene mine fikk prøve Mario Kart på fjorårets messe.

Turneringer og mer

Under selve messen vil det arrangeres en turnering i Street Fighter-spill. Her er det spillene Super Street Fighter 2 Turbo og Street Fighter 3: Third Strike som gjelder. Håkon forteller:

– Vi får hjelp av vår gode venn Dag, som vil arrangere turneringer i Super Street Fighter 2 Turbo og Street Fighter 3: Third Strike. Disse vil foregå rundt kl. 12 og kl. 14 på en egen stand, og selvfølgelig kjører vi dette også på original arcade-hardware! Her har Gamingsjappa og Pan Vision sponset premier som Super Mario Wonder, PS5-nøkler til Street Fighter 6 og mye mer.

Etter stengetid blir det dessuten en flipperspillturnering i lokalet. Denne krever egen påmelding, og arrangeres av High Score. Denne lokalen arrangerer månedlige flipperspillturneringer i sine lokaler på Kartheia vest for Kristiansand, men oktoberturneringen vil altså finne sted på messearealet.

Håkon Puntervold forteller at han har stor tro på årets arrangement:

– Vi ser ærlig talt for oss en rimelig folkefylt hall fra morgen til kveld. Det å se en mor eller far vise sine barn hva de vokste opp med, for å så se at barna syntes dette er minst like gøy, det er noe spesielt med det. og jeg tror vi vil se dette opptil flere ganger i Sørlandets Travpark nå til lørdag.

Mer informasjon finner du på arrangementets event-side på Facebook. I tillegg har flipperspillturneringen en egen event-side.

Merk: Jeg kjenner arrangørene, og er med i High Score-miljøet. Jeg syntes det er viktig å støtte initiativ som dette, men må likevel opplyse om at jeg i dette tilfellet ikke er helt nøytral. Men dette er altså ikke noen sponset artikkel (jeg får heller ikke betalt for banneret jeg satte opp i høyrekolonnen for en stund siden).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.