Gamle Flash-spill hentet frem for Steam

Actionrollespill i Diablo-stil med Eukarion Tales, og turbasert taktikk i Chroma Wars.

Jeg hadde egentlig tenkt å skrive om disse spillene i saken jeg skrev om actionrollespillet Etrom: The Astral Essence, men som vanlig brukte jeg for mange ord, og dermed ble det to saker i stedet. Etrom-studioet AgeofGames har nemlig også relansert flere andre spill fra arkivet sitt på Steam.

Eukarion Tales 2.
Eukarion Tales 2.

Actionrollespill i Diablo-stil

Først ut er Eukarion Tales: Origins og Eukarion Tales 2. Dette er begge spill som opprinnelig ble laget i Flash, men hvis du nå tenker at det er snakk om enkle arkadespill tar du feil. Dette er nemlig skikkelige actionrollespill i samme stil som de første Diablo-spillene.

Det fine her er at Eukarion Tales: Origins er helt gratis, så det kan du laste ned og teste uten å betale. Om du så skulle finne ut at du liker spillet (jeg tok en kjapp titt, og ble faktisk hektet ganske umiddelbart) koster oppfølgeren 33,50 kroner. AgeofGames sier at disse spillene ble spilt millioner av ganger mens de var på nettet, så det er ikke utenkelig at du har vært innom dem.

Fantasy Kommander.
Fantasy Kommander.

Turbasert strategi

Utgiveren har også sluppet Chroma Wars, som er et futuristisk, turbasert strategispill. Også dette er laget i Flash, og ser i likhet med Eukarion Tales-spillen ut til å ha vært populært på nettet. Alle disse spillene kjører lokalt i Adobe Flash Player, og de er altså ikke avhengige av at du har en nettleser som støtter Flash (for det har du sikkert ikke).

Til slutt har vi et spill som ikke er i Flash-format, nemlig Fantasy Kommander: Eukarion Wars. Dette ble i sin tid utgitt av strategiutgiveren Slitherine, og byr på turbasert taktikk i samme univers som Eukarion Tales. Det ble opprinnelig utgitt i 2013, men bruker nittitallsinspirerte retropiksler (og passer sånn sett fint sammen med den nye bølgen nittitallsinspirerte indie-strategispill).

Fantasy Kommander: Eukarion Wars slippes snart, mens de andre spillene allerede er ute.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.