Spillegal på flere eventyr!

Spillegal fortsetter sin gjennomgang av eventyrspillsjangeren. Den lengste reisen og Beneath a Steel Sky er spill som trekkes frem.

I denne nye episoden av Spillegal har Tryggve og jeg funnet ut at det var fortsatt altfor mange eventyrspill som ikke ble nevnt i forrige episode, så vi tar med oss Sindre og Nicholas på en runde 2.

April Ryan besøker flere dimensjoner i Den lengste reisen. Bilde: Mobygames.
April Ryan besøker flere dimensjoner i Den lengste reisen. Bilde: Mobygames.

Tryggve har også spilt det nye Super Mario Bros. Wonder, mens jeg har fyrt opp Amigaen min igjen og tatt en titt på Jaguar XJ220. Nicholas har startet på Elden Ring, og har også spilt Cocoon. Mens Sindre har tatt frem mobilen og spilt Slay the Spire, og også Niantic sitt nye Monster Hunter Now.

Hvilke eventyrspill snakker vi om denne gangen?

I hovedtemaet nevnes en rekke minneverdige eventyrspill fra andre utviklere enn LucasArts og Sierra. Som for eksempel spill fra Revolution Software, som ble grunnlagt i 1992 av blant andre Charles Cecil og Tony Warriner, og fikk en god start med sitt første spill Lure of the Temptress, et spill som brakte noen originale idéer til eventyrsjangeren. Det ledet til kultklassikeren Beneath a Steel Sky, som så ble fulgt av suksess-spillene i Broken Sword-serien.

Broken Sword brukte i starten håndtegnede animasjoner og bakgrunner, som så riktig så flott ut. Bilde: Mobygames.
Broken Sword brukte i starten håndtegnede animasjoner og bakgrunner, som så riktig så flott ut. Bilde: Mobygames.

Vi måtte selvfølgelig ta for oss den norske spillsuksessen Den lengste reisen, som ble gitt ut av Funcom helt på tampen av 1999. Spillet følger den unge kunststudenten April Ryan som blir forviklet inn i en kamp om balansen mellom de to dimensjonene Stark og Arcadia. Historien fortsetter i Drømmefall fra 2006, før Red Thread Games overtok og fortsatte historien i Dreamfall Chapters i 2014.

Delphine Software sine spill som Future Wars og Cruise for a Corpse blir nevnt, og vi kommer også innom andre kjente spillserier som Discworld-serien og Gabriel Knight. Det snakkes også om et antall frittstående titler, som Orion Burger, Normality og Torin’s Passage, for å nevne noen. Likevel ble vi nok en gang sittende igjen med titler vi ikke fikk tid til.

Til slutt i episoden så forteller vi også om at jeg og Tryggve besøkte Spillmesse 2023 i Kristiansand for et par uker siden.

Kom gjerne med innspill på vår e-post: hets@spillegal.no eller bruk kommentarfeltet her, så får vi det med oss.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.