Skjulte perler for MS-DOS

Spæll drar på skattejakt i PC-ens enorme spillbibliotek, og finner flere glemte klassikere.

MS-DOS har et enormt spillbibliotek, men når plattformen diskuteres handler det ofte om de vanlige storspillene – Doom, LucasArts-eventyrene, Westwoods sanntidsstrategispill og så videre. I ukens episode av podcasten Spæll er målet å gjøre noe med det, og fortelle om noen skjulte perler for MS-DOS.

Et av spillene som trekkes frem. Bilde: Mobygames.
Et av spillene som trekkes frem. Bilde: Mobygames.

Håkon Puntervold har fått med seg Ivar Lobben og undertegnede (er det strengt tatt overtegnede, siden navnet mitt står i toppen av artikkelen og ikke bunnen?), og hver av oss har kommet opp med to-tre klassiske PC-spill vi syntes fortjener mer oppmerksomhet enn de får.

Utvalget inkluderer et konsollaktig plattformspill fra Korea, et spill der du må bygge veldig fantasifulle (og utrolige) maskinerier og et spill der du er «el presidente» i en bananrepublikk i Latin-Amerika. Og nei, det er ikke Tropico.

Her hører du episoden:

Har du noen PC-favoritter du føler verden har glemt? Gi lyd fra deg i kommentarene!

Spoiler – dette er spillene som trekkes frem:

  • Lychnis
  • Gateway 2: Homeworld
  • Raptor
  • Pizza Tycoon
  • Hidden Agenda
  • Jones in the Fast Lane
  • The Incredible Machine 2
  • Star Control 2

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.