Bli med på det siste toget hjem

Kryss Sibir med pansertog i dette sanntidsstrategispillet.

THQ Nordic har sluppet Last Train Home, et taktisk sanntidsstrategispill satt til den russiske borgerkrigen. Her følger vi det tsjekkoslovakiske kompaniet som hadde kjempet for Ententemaktene under første verdenskrig og siden for de tapende hvite russerne under borgerkrigen. Nå må de komme seg helskinnet hjem, via pansertog til … Vladivostok?

Det ser litt Commandos-aktig ut.
Det ser litt Commandos-aktig ut.

Vel, ja. Det er faktisk en ganske fascinerende historie, det her, og resulterer fort i at en time eller to går med i Wikipedia-dragsuget. Hvor tett spillet følger virkelighetens hendelser skal jeg ikke si uttale meg om, men det virker interessant, det også. Ikke minst fordi det har et Transartica-aktig element der du må holde det pansrede toget soldatene dine bruker ved like underveis.

Last Train Home ser ut til å ha fått en god mottakelse så langt, både av anmelderne og brukerne på Steam (spillet finnes også på GOG). En demo finnes også (på Steam-siden), som du kan laste ned for å gi det et forsøk uten å punge ut.

Utviklerne er tsjekkiske Ashborne Games, og dette er deres første spill. Med tanke på de selvpåførte finansielle utfordringene til moderselskapet Embracer kan det nok også bli deres siste, men vi får jo håpe for deres skyld at Last Train Home gjør det såpass greit på markedet at de ikke havner på hoggestabben nå som det er lansert.

Her er i alle fall en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.