Spillegal – Den vaklende begynnelsen

Spillegal har tatt julefri, men for at det ikke skal være helt stille fra oss så drar vi frem en liten kuriositet.

Den forrige episoden vår kom i slutten av november. Det var helt ærlig ikke planen at det skulle bli den siste i 2023, men en travel desember sørget for at det skulle bli umulig å få samlet folk foran mikrofonene igjen. Så, for at pausen ikke skal bli altfor lang, så har vi gravd litt i arkivet og funnet frem den første episoden vi spilte inn: Episode null. For denne har aldri blitt publisert, og det var heller ikke meningen at den skulle bli det.

Turbo Golf Racing. Bilde: Mobygames.
Turbo Golf Racing. Bilde: Mobygames.

Siden vi alle var ganske uerfarne med podcaster, utover at et par av oss hadde vært gjest her og der, så bestemte vi oss for at vi gjør først en testrunde som vi bare sprer til venner og kjente, og får litt konstruktive tilbakemeldinger. Så luker vi forhåpentlig ut de største problemene før vi starter for alvor.

Det skulle det vise seg at det var det behov for. Innholdet i samtalen er det egentlig ikke noe i veien med, rent bortsett fra at ingen er særlig varme i trøya og det er en tydelig nervøsitet å spore. Den tekniske biten er det verre med. Etter å ha tatt opp denne episoden så lærte vi mye om hvordan man balanserer nivået på en stemme, at man bør korte inn opphold for flyten sin skyld, og en hel del annet. De færreste av oss hadde gode mikrofoner, kan man også høre.

Formatet på podcasten var ganske på plass allerede her, vi diskuterer hva vi spiller for tiden først, før vi dykker ned i et tema for episoden. Da jeg hørte gjennom den på nytt nå, så smilte jeg av at visse gjengangere startet allerede her. Det faste uttrykket «akkurat som i virkeligheten» dukker opp, vi sier vi kan ta en hel episode senere om en ting og har aldri gjort det, og vi legger ut på lange digresjoner fra hva vi snakket om. Som er blitt ganske standard.

Spillene vi snakket om i episoden var Ship of Harkinian, Turbo Golf Racing, Horizon Zero Dawn, Rollerdrome og Cult of the Lamb. Som tema for en test-episode valgte vi bare konsollkrigen, et ellers ganske slitent og utdebattert tema i det store og hele.

Vi trenger kanskje ikke flere tilbakemeldinger på akkurat denne episoden, men ellers tar vi gjerne i mot innspill på e-posten vår, hets@spillegal.no, og i kommentarfeltet under artikkelen her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.