Monty Mole kommer til Switch

The Monty Mole Collection har fem spill fra ZX Spectrum og Commodore 64.

Pixel Games UK har kunngjort at de vil slippe The Monty Mole Collection på eShop i Europa den 8. januar. Dette er en samling med fem spill, som inkluderer den originale Monty Mole-trilogien, samt Moley Christmas og Sam Stoat: Safebreaker. Pakken er allerede ute i USA.

Monty Mole var en tidlig plattformhelt fra Storbritannia. Det første spillet hans, Wanted: Monty Mole, dukket først opp på ZX Spectrum i 1984. Her måtte muldvarpen navigere seg rundt i en gruve for å samle kull slik at han kunne få varmet opp hjemmet sitt.

Monty Mole Collection.
Monty Mole Collection.

Det er overraskende politisk, inspirert av en storstreik blant britiske gruvearbeidere der en figur basert på fagforeningsleder Arthur Scargill er den store fienden. Og når det hele er ferdig, blir Monty arrestert av politiet og puttet i fengsel i fem år for å ha stjålet en bøtte kull. Ifølge sjefen for utgiver Gremlin Interactive var spillets «antifagforeningsbudskap» riktignok bare et PR-stunt.

Uansett var det neppe mange spillere her til lands som plukket opp de politiske referansene, og for oss var Wanted: Monty Mole bare et dritvanskelig plattformspill med høye krav til pikselpresisjon. Det gjelder egentlig hele hovedserien, og her i gården er de nok mest kjent for Rob Hubbards flotte musikk for oppfølgerne Monty on the Run og Auf Wiedersehen Monty.

Pakken ser ut til å ha versjoner av spillene for både Commodore 64 og ZX Spectrum, noe som ikke er så dumt ettersom enkelte av utgivelsene var ganske forskjellige på de to plattformene (forskjellene er såpass store at de egentlig er fullstendig ulike spill).

Spillene er emulerte, så de er identiske med de opprinnelige versjonene, men det er mulig å for eksempel spole tilbake når du dør. Igjen og igjen. Her er en trailer for samlingen:

Monty Mole-spillene er også ute på Steam, men der er ikke Commodore 64-versjonene inkludert (foreløpig, i alle fall – Pixel Games UK har blant annet oppdatert Steam-utgivelsen av California Games etter lansering for å legge til nye versjoner).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.